Při první výhře nastříleli více gólů, než v předchozích pěti mistrovských zápasech
Klub

Při první výhře nastříleli více gólů, než v předchozích pěti mistrovských zápasech

Redakce

Sedmnáctiletí boleslavští dorostenci teprve v šestém mistrovském utkání letošní podzimní sezóny vyhráli. Libereckému soupeři dali tři góly, což bylo o jeden více, než nastříleli v předchozích pěti mistrácích.

První poločas Boleslavští sice vyhráli, ale až gólem vstřeleným těsně před přestávkou. V 10. minutě liberecký střelec z necelých dvaceti metrů mířil kousek vedle branky. Ve 12. minutě Majer po individuálním průniku do libereckého pokutového území minul libereckou branku. O minutu později předvedli Boleslavští nádhernou akci z pravé strany, ale Milnerův centr spoluhráče před libereckou brankou nenašel. Ve 20. minutě po rychlém libereckém útoku soupeřovo zakončení skončilo opět vedle boleslavské branky. Ve 28. minutě po rozehrání libereckého rohového kopu boleslavský brankář Barták ve vzdušném souboji s protihráčem neudržel míč a dorážku z brankové čáře vykopl Kalabis.
Ve 39. minutě ve finále svižné boleslavské akce z pravé strany Milnerův centr Para hlavičkoval nejprve do protihráče, od něhož se míč šťastně pro Boleslav odrazil do liberecké branky - 1:0.

Ve druhém poločase se nejprve podařilo Liberci vyrovnat, ale Boleslavští v závěrečné čtvrthodince dvěma góly strhli vítězství na svoji stranu. V 52. minutě po libereckém autovém vhazování si boleslavští hráči počínali v defenzivní činnosti nešikovně, což vyvrcholilo Mrnkovým zákrokem, který sudí Krejsa viděl jako penaltový.
V 53. minutě liberecký Měčíř z pokutového kopu vyrovnal na 1:1.
V 57. minutě byli Liberečtí blízko dalšímu úspěchu, když zatlačili boleslavský tým na jeho polovinu hřiště a povedenou akci zakončili přesnou střelou, proti které však brankář Barták předvedl exkluzivní zákrok, kterým vydatně podržel boleslavský tým. O dvě minuty později Barták bravurně zlikvidoval soupeřovo zakončení po rohovém kopu, když vysoký míč neodhadl a podběhl Mrnka.
V 67. minutě Moravčíkův rohový kop využil k povedené hlavičce Kuchař a vsítil krásný vedoucí gól Boleslavi na 2:1.
V 74. minutě se po rychlém boleslavském přechodu dostal do slibné šance Kalabis, ale jeho zakončení vyrazil liberecký brankář Hnízdil.
V 77. minutě Bičiště rozehrával rohový kop tak šikovně, že falšovaný míč propadl přímo do liberecké branky - 3:1.
Boleslavské družstvo sedmnáctiletých fotbalistů si po své první podzimní výhře v tabulce skupiny A české ligy mladších dorostenců U17 polepšilo z předposledního místa o dvě příčky výše. Ve vyrovnaném pořadí na lepší polovinu ligové tabulky ztrácí pouze tři body.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík: „Ve vyrovnaném utkání měl v prvním poločase lepší úseky hry náš tým. Druhá polovina patřila spíše soupeři. Utkání bylo bojovné a hrané velmi důrazně. Na konci poločasu jsme vstřelili šťastnou branku a soupeř srovnal z pokutového kopu na začátku druhé poloviny. Následně nás několikrát podržel brankář Barták. V závěru jsme nakonec dokázali výsledek strhnout na naší stranu, když jsme byli důraznější v pokutovém území soupeře. Vyzvednout musím bojovný a kolektivní výkon celého týmu a z jednotlivců brankáře Bartáka."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Barták - Mrnka, Horák, Kuchař, Kučera - Pour, Kalabis - Milner (80. Čech), Majer (61. Gombáš), Moravčík (67. Bičiště) - Para (78. Mísař).

Góly: 39. Para, 67. Kuchař, 77. Bičiště - 53. Měčíř (z pokutového kopu)

Rozhodčí: Krejsa - Nejedlo, Vaňousek

Diváků: 90

Fanshop banner