Vydřené body trefil hlavou Klobása
Klub

Vydřené body trefil hlavou Klobása

Redakce

Boleslavským fotbalistům se proti disciplinovanému a důraznému pražskému soupeři nedařila kombinační hra a teprve šest minut před koncem se gólově prosadil Klobása, kterého trenér vyslal do hry až po přestávce.

V prvním bezgólovém poločase byli hráči Dukly klidnější a přesnější. Boleslavští ukvapenými a nepřesnými přihrávkami nedotahovali své ofenzivní pokusy do zdařilejších koncovek. Nejčastěji střílejícím hráčem ze všech aktérů byl Néstor v dresu Dukly, většinou však mířil mimo boleslavskou branku, jejíž strážce Diviš nemusel řešit žádnou mimořádně vážnou situaci. Boleslavští ohrožovali pražskou branku centry z obou stran, na které jen o pár centimetrů nedosáhli Chramosta či Da Silva, který se před soupeřovu branku vydával při standardních situacích. Nejblíže skórování byli Boleslavští v 18. minutě, kdy Mebrahtu centroval z levé strany, Chramostovi se nepovedlo zakončení, Vukadinovičovi se míč zamotal mezi nohy na malém vápně a pražský brankář Rada snadno zasáhl.

Také ve druhém poločase boleslavská hra postrádala přesnost a efektivitu. S ubíhajícími minutami bezgólový stav udržoval hráče Dukly v naději na bodový zisk. Boleslavská defenzíva měla práci v 56. minutě se sólem Olayinky, v 69. minutě s Čajičem, jenž v jasné šanci minul branku, a vzápětí v 70. minutě s Kušnírovým centrem, který naštěstí nikdo z jeho spoluhráčů neusměrnil do branky. Boleslavští si vypracovali velkou šanci až v 77. minutě, kdy Fleišman prostrčil míč do soupeřova vápna Kúdelovi, ten přihrál Klobásovi, který z deseti metrů netrefil branku. Potom Preislerova bomba těsně přeletěla boleslavskou branku a po Kušnírově centru prohrál Diviš vzdušný souboj s Preislerem, naštěstí z jeho hlavy míč branku minul. Když tlak Dukly narůstal do síly, ze které už hrozil gól, strhli Boleslavští vítězství na svoji stranu.
V 84. minutě po spolupráci s Fleišmanem odcentroval Mareš a na malém vápně nehlídaný Klobása hlavičkoval úspěšně k pravé tyči, kam se gólman Rada natahoval marně - 1:0.
V předposlední minutě se hráči Dukly pokoušeli prosadit středem, ale boleslavský stoper Da Silva jejich snahu uťal rázným odkopem. V nastavených třech minutách Matějovský, který nastoupil po osmi letech opět v mladoboleslavském dresu, poslal do brejku Mebrahtua, jehož rozhodčí zastavili kvůli ofsajdu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Pauschek, Da Silva, Takács, Fleišman - Kúdela, Mareš - Vukadinovič (46. Klobása), Chramosta (55. Magera), Přikryl (72. Matějovský) - Golgol Mebrahtu. Kvůli zranění zůstali mimo hru Hůlka, Fabián, Kysela, Jánoš, Čmovš a Rada.

Sestava FK Dukla Praha: Filip Rada - Kušnír, Bezpalec, Štetina, Miloševič - Néstor, Tetour, Hanousek - Juroška (66. Čajič), Beauguel (74. Preisler), Považanec (46. Olayinka).

Gól: 84. Klobása

ŽK: Magera - Hanousek, Olayinka

Rozhodčí: Pavel Julínek - Jan Paták, Jaroslav Kubr

Diváků: 3789

Fanshop banner