Dvakrát v přípravě porazili starší protivníky
Klub

Dvakrát v přípravě porazili starší protivníky

Redakce

Sedmnáctiletí boleslavští dorostenci v závěru září pauzu v ligovém programu vyplnili dvěma přátelskými duely, v nichž porazili o dva roky starší dorostence z Kolína i Trutnova.

Sobota 24. září 2016 přípravné utkání FK Kolín U19 - FK Mladá Boleslav U17 0:4 (0:1)

V prvním poločase sobotního duelu padnul jenom jeden gól, a to na konci úvodní desetiminutovky.
V 10. minutě po několika přesných přihrávkách v kolínském pokutovém území se dostal do zakončení Strouhal a prostřelil poprvé kolínského brankáře - 0:1.
V 16. minutě chyboval v rozehrávce Kučera a kolínský soupeř nebezpečně zakončoval kousek vedle boleslavské branky. Ve 29. minutě Gombáš namazal kolínskému protivníkovi a ten nepřesným zakončením velkou šanci na vyrovnání nevyužil. Ve 30. minutě byla boleslavská branka opět blízko pohromě, když Hartych nebezpečně rozehrál a zpětná přihrávka od spoluhráče Poura mu podjela pod nohou, ale Hartych stihnul skluzem na brankové čáře míč zachytit. O čtyři minuty později boleslavský obránce Kučera neuvěřitelně vyslal soupeře do samostatného úniku a Hartych další kolínskou šanci výborným zákrokem zneškodnil.

Druhý poločas začal pro změnu chybou Kolín.
V 55. minutě chybu v kolínské rozehrávce vystihl Milner a samostatný únik zakončil umístěnou střelou podél brankáře - 0:2.
V 60. minutě hezkou boleslavskou kombinační akci zakončil Milner slabou střelou do středu branky. V 64. minutě si Horák laxně počínal u pokutového území soupeře, přišel o míč a následný rychlý kolínský brejk skončil střelou jen kousek vedle Hartychovy branky. V 65. minutě jeden z kolínských útočníku doslova ukličkoval Vajgla s Mrnkou, ale v pozici, kdy byl zcela sám před Hartychem, netrefil branku. V 66. minutě Boleslavští předvedli pěknou akci, kterou začal Gombáš a po spolupráci se Strouhalem a Milnerem završil Gombáš zakončením hodně vedle branky.
V 68. minutě Čech našel ve středu hřiště Gombáše, který výborně otočil hru na Milnera a ten střelou bez přípravy vstřelil krásnou branku na 0:3.
V 70. minutě nedůrazný Vajgl prohrál další ze soubojů s kolínským útočníkem, který si pohrál i s Mrnkou, ale v gólové šanci jej bravurně vychytal brankář Hartych. V následující minutě po Mrnkově faulu získali Kolínští výhodu pokutového kopu, který v 72. minutě boleslavský brankář Hartych chytil. V 78. minutě po Kuchařem vybojovaném míči Gombáš našel Milnera, který v úniku místo nahrávky spoluhráči Čechovi lakomě zakončil mimo kolínskou branku.
V 80. minutě Gombášův rohový kop usměrnil Kalabis do kolínského brankáře, ovšem Mísař povedenou dorážkou prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 0:4.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík moc spokojený nebyl: „V tomto utkání můžu vyzdvihnout pouze výkon našeho brankáře. Hartych chytil několik šancí a byl nejlepším hráčem týmu. Proti soupeři z nižší soutěže je to pro boleslavský tým smutné konstatování."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Hartych - Mrnka, Vajgl, Mísař, Kučera (60. Horák) - Pour (60. Kalabis), Strouhal - Čech, Gombáš, Majer (60. Milner) - Para (60. Kuchař).
Góly: 55. a 68. Milner, 10. Strouhal, 80. Mísař

Středa 28. září 2016 přípravné utkání FK Mladá Boleslav U17 - MFK Trutnov U19 3:1 (0:0)

První poločas středečního duelu se hrál bez gólů. V 1. minutě po Mísařově chybné rozehrávce Trutnovští nabídnutou šanci ke skórování nevyužili. Ve 20. minutě předvedli trutnovští dorostenci hezkou akci středem hřiště a v poslední možné chvilce jim obránce Mansfeld obětavým zákrokem zarazil jasnou gólovou příležitost. Ve 44. minutě povedený trutnovský útok skončil střelou kousek vedle Hartychovy branky.

V úvodu druhého poločasu byli opět Trutnovští blízko skórování, když ve 49. minutě se nechal Kuchař lehce přetlačit soupeřem, kterému šanci zmařil včasným vyběhnutím boleslavský brankář Hartych.
V 55. minutě Majer vyhrál ve středu hřiště souboj, hlavičkou posunul míč za protivníkovu obrannou linii a Para samostatný únik zakončil střelou podél brankáře - 1:0.
V 60. minutě Milner nesmyslně kličkoval mezi několika protihráči a založil soupeřův nájezd, naštěstí gólovou šanci chytil Hartych.
V 61. minutě se po Majerově rohovém kopu prosadil ve skrumáži po dvou střeleckých pokusech Kuchař - 2:0.
V 70. minutě po spolupráci s Kalabisem pálil z necelých dvaceti metrů Kučera jen kousek vedle kolínské branky.
V 77. minutě Para vybojoval míč pro Majera, který vyslal do úniku Bičištěho a ten pravou nohou obstřelil brankáře tak povedeně, že se míč otřel o levou tyčku a zapadl do kolínské branky - 3:0.
V 78. minutě Kolínští využili trestný kop a nedůrazné počínání boleslavských hráčů v defenzivní činnosti ke snížení na 3:1.

V 80. minutě Majer vybídl k zakončení Milnera, který střelou hodně vedle branky málem rozbil sklo auta na nedalekém parkovišti. O minutu později Majer našel pro změnu volného Kalabise a ten v gólové šanci netrefil soupeřovu branku. V 85. minutě se Pour individuálně prokličkoval v kolínském pokutovém území přes několik protihráčů, a když se ocitl sám před brankářem, zakončil akci kousek vedle pravé tyče. V 87. minutě Bičiště poslal do samostatného úniku Paru, který sólo zakončil pouze do brankářovy náruče.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík měl co kritizovat: „První poločas se nám hrubě nevydařil a soupeře jsme nedokázali za pětačtyřicet minut ani jednou ohrozit a dostat se do blízkosti jeho branky. Naopak jsme mu nabídli několik šancí po hrubých individuálních chybách, které naštěstí netrestal. Soupeř se prezentoval dobře a působil sehranějším dojmem. Druhý poločas měl úplně jinou intenzitu v nasazení a chuti boleslavských hráčů kolínského soupeře porazit. V této části utkání jsme byli lepší a dokázali si vytvořit několik gólových příležitostí, z nichž tři jsme proměnili. Utkání jsme díky zlepšenému výkonu ve druhé polovině utkání vyhráli dle mého názoru zaslouženě."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Hartych - Najman (45. Mrnka), Mísař (45. Horák), Hajdo (45. Kuchař), Mansfeld (21. Kučera) - Strouhal (45. Pour), Chládek (45. Kalabis) - Čech (45. Milner), Gombáš (45. Majer), Fingerhut (45. Bičiště) - Vajgl (45. Para).
Góly FK MB U17: 55. Para, 61. Kuchař, 77. Bičiště.

Fanshop banner