Vyhráli gólem z první minuty
Klub

Vyhráli gólem z první minuty

Redakce

Utkání, před jehož začátkem týmy téměř sousedily v tabulce, když jedenácté Budějovice a třináctá Boleslav shodně získaly po jedenácti bodech, ve svůj prospěch rozhodla Boleslav gólem z prvního útoku. Ziskem tří bodů se posunula do klidnějšího středu tabulky české I. celostátní dorostenecké ligy.

Z první akce utkání v 1. minutě boleslavský útok zleva úspěšně zakončil David Novák hlavou k levé tyči - 1:0.
Českobudějovičtí odpověděli v 5. minutě Lindákem, jehož přízemní střelu Truksa snadno chytil. Od té doby se hrálo většinou na českobudějovické polovině hřiště, ovšem boleslavští dorostenci z výrazného herního tlaku kromě osmi rohových kopů více nezískali. První boleslavský roh v 8. minutě usměrnil Král nedůraznou hlavičkou do brankáře Luksche. O minutu později kopali Boleslavští další dva rohy a Král se v jasné šanci neprosadil, když z necelých deseti metrů nastřelil brankáře. Po čtvrtém rohu v 11. minutě Daniel Novák ze sedmnácti metrů těsně minul jihočeskou branku.
V 18. minutě Vejrovu přízemní střelu Luksch chytil. V 19. minutě David Novák zprava odcentroval a míč od břevna sklouznul za branku. Ve 25. minutě po centru Davida Nováka nastřelil Šimon z deseti metrů brankáře. O chvíli později Machů rozehrál z pravé strany trestný kop, který nikdo netečoval a míč jen o pár centimetrů minul pravou tyč českobudějovické branky.
Ve 31. minutě po pěkném centru Davida Nováka soupeřem nehlídaný Daniel Novák zbrklým zakončením vysoko přestřelil branku. Ve 43. minutě boleslavští stopeři Král s Klímou dostali do úzkých vlastního brankáře Truksu, naštěstí Budějovičtí toto zaváhání nepotrestali. Poločas tak skončil těsným boleslavským vedením.

Druhý poločas začal dvěma nevyužitými trestnými kopy, po jednom na každé straně. V 52. minutě Krčmářovu ránu z pravé strany Luksch vyrazil a Machů dorážku z necelých deseti metrů do opuštěné branky neproměnil. V deseti minutách bezprostředně po změna stran atakovali českobudějovičtí dorostenci soupeřovu branku častěji, než za celý první poločas. Ke gólu však měli blíž Boleslavští. V 57. minutě proti sprintujícímu Danielu Novákovi vyběhl brankář Luksch mimo vápno a ukopl míč do postranního autu. V příští minutě Machů dobře přihrál Davidu Novákovi, ale jeho střelecký pokus srazil soupeř do rohu, který byl první po přestávce a celkem devátý v zápase, ovšem Boleslavští po jeho rozehrání brankáře neohrozili.
V 63. minutě přetažený centr Daniela Nováka bez přípravy napálil Komárek těsně nad budějovické břevno. V 73. minutě Machů uvolnil Rudzana a ten levačkou těsně minul branku. Z dalšího boleslavského útoku David Novák tečovanou střelou získal jedenáctý boleslavský roh, ale po jeho rozehráním Machů ho s jistotou mimo vápno vyboxoval brankář. Teprve v 75. minutě získali českobudějovičtí dorostenci zásluhou Vlka svůj první a jediný rohový kop v utkání, který rozehrál Tomek a boleslavská defenzíva snadno ubránila. V 78. minutě kopal Machů dva rohy bez potřebného efektu.
V 82. minutě dva střelecké pokusy jihočeských hráčů nepustili obětaví boleslavští obránci k Truksovi, který obléhání své branky ukončil lapením vysokého centru z pravé strany. S blížícím se závěrem se Budějovičtí hodně snažili o vyrovnání a v předposlední minutě jim boleslavský brankář Truksa nepovedeným odkopem dokonce nahrál, ale naštěstí vzápětí nebezpečí zažehnal. V poslední minutě rozehrávali Boleslavští dva rohové kopy (počet rohů v tomto zápase 15:1) a po druhém vyrazili Budějovičtí do brejku, který Procházka rázným odkopem do autu zastavil a následně sudí Krupa utkání ukončil.

„Se ziskem tří bodů jsem spokojený," oddychl si trenér boleslavských dorostenců Michal Kolčava a pochválil hráče především za hru před přestávkou: „Za první poločas nebylo týmu co vytknout až na neproměněné šance, kterých bylo tolik, že jsme měli vyhrát větším rozdílem, než jenom o jeden gól. Druhý poločas se kvalita naší hry zmenšil, hráčům chyběl pohyb a trpělivost v práci s míčem. Soupeř vycítil, že je stále ve hře o body, ale naštěstí neuspěl. Jsem rád, že jsme tři body udělali, považuji je za naprosto zasloužené."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Truksa - Krčmář, Klíma, Král, Rudzan - Machů, Komárek (89. Procházka) - David Novák (86. Jakub Novák), Vejr, Daniel Novák (90. Fingerhut) - Šimon (71. Koubský).

Sestava SK Dynamo České Budějovice U19: Luksch - Dolejšek, Jáša, Kočí, Zachař (31. Rottenborn) - Kořínek (71. Vlk), Štifter (76. Rauscher) - Lindák (79. Matoušek), Tomek, Kalousek - Chylík (40. Šplíchal).

Gól: 1. David Novák

ŽK: Rudzan - Chylík, Tomek

Rozhodčí: Krupa - Nejedlo, Kubát

Diváků: 84

Fanshop banner