O výhru přišli v poslední minutě
Klub

O výhru přišli v poslední minutě

Redakce

Boleslavští dorostenci po vyhraném poločase přenechali iniciativu soupeři, který vyrovnal v posledních okamžicích řádné hrací doby a potom si připsal další bod za lépe zvládnutý penaltový rozstřel.

V prvním poločase Boleslavští nepustili Plzeňské do žádné vyložené šance a sami vstřelili Dominikem Machů nádhernou branku. Ve 3. minutě plzeňský trestňák rozehrál Pavlík a Rychnovský přestřelil Mikulcovu branku. Než uběhlo úvodních deset minut, kopali Plzeňští další trestňák a dva rohy, ovšem s minimálním nebezpečím pro boleslavskou branku. Konečně v 11. minutě se i Boleslavští dostali ke standardní situaci, trestný kop Klímy nepovedeně zakončil Daniel Novák. Následná boleslavská herní převaha vyústila v zasloužené vedení.
Ve 24. minutě Machů z dobrých pětatřiceti metrů zaskočil plzeňského brankáře Šampalíka, když technickou střelou potrestal jeho špatné postavení před brankou - 0:1.
Ve 29. minutě rohový kop Daniela Nováka usměrnil Král hlavou těsně vedle branky.

Druhý poločas začal boleslavským trestným kopem ve 46. minutě, ale centrovaný míč od Machů nenašel Vejra. Plzeňští však po přestávce na hřiště vtrhli s velkým odhodláním a nastolené tempo udrželi po celý druhý poločas. V 54. minutě po Rychnovského přihrávce hlavičkoval z deseti metrů Pinc do náruče Mikulce. Za minutu Pinc v další šanci z otočky přestřelil boleslavskou branku. V 58. minutě trestný kop Machů srazil Kulhánek do rohu, který Boleslavští nevyužili k ohrožení soupeřovy branky. V 62. minutě po Pincově pasu se v šanci ocitl Pihrt ale proti Mikulcovi neuspěl. V 73. minutě po spolupráci Davida Nováka s Krčmářem se do koncovky hrnul Vejr, ale Šampalík rodící se šanci zmařil odvážným pádem pod nohy boleslavského útočníka.
V poslední minutě Pihrtův centr z pravé strany Čihák u bližší tyče hlavou nasměroval do boleslavské branky - 1:1.
Po vyrovnávacím gólu v poslední minutě následoval penaltový rozstřel, v němž Plzeňští využili získané psychické pohody a získali tak bonusový bod.

Pozápasový penaltový rozstřel Plzeň - Boleslav 4:2.
Z penaltového puntíku začali střílet Plzeňští a Suchý byl úspěšný, naopak boleslavský Machů branku minul. Ve druhé sérii Pihrtovu střelu Mikulec chytil, boleslavský Král uspěl a vyrovnal na 1:1. Ve třetí sérii plzeňský Vilček i boleslavský Krčmář své střely proměnili. Ve čtvrté sérii plzeňský Rychnovský dal, ale boleslavský David Novák ne. V páté sérii plzeňský Pavlík překonáním Mikulce rozstřel rozhodl a tak už z boleslavské strany nikdo nestřílel.

Trenér boleslavských dorostenců Michal Kolčava byl zklamaný z výsledku i přístupu svých hráčů: „Utkání se mně nehodnotí lehce a to ze dvou důvodů. Pokud vedeme v devadesáté minutě 1:0, mrzí mě, že nemáme nakonec všechny tři body. A za druhé musím konstatovat, že druhý poločas byl z naší strany velmi špatný. Plzeň nás předčila hlavně v pohybu a práci s míčem v rychlosti. Někteří boleslavští hráči podali podprůměrné individuální výkony a jen díky špatné střelecké produktivitě plzeňských jsme drželi čisté konto téměř devadesát minut. Výkon, který jsme předvedli druhý poločas, není hoden našeho klubu. Máme nyní týden na to, abychom se připravili na další zápas a předvedli zcela odlišnou hru."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Mikulec - Krčmář, Klíma, Král, Rudzan - Koubský (77. Šimon), Komárek - David Novák (87. Procházka), Machů, Daniel Novák - Vejr.

Sestava FC Viktoria Plzeň U19: Šampalík - Kadar, Suchý, Čihák, Vacovský, Kulhánek (67. Pfeifer), Rychnovský, Vilček, Mudra (38. Pinc), Pavlík, Pihrt.

Branky: 90. Čihák - 25. Machů

ŽK: Mudra

Rozhodčí: Šálková - Konig, Kříž

Fanshop banner