Podruhé za sebou remizovali
Klub

Podruhé za sebou remizovali

Redakce

Dva dny po boleslavském vítězství na jablonecké Střelnici v prvoligovém střetnutí se utkaly juniorské týmy stejných klubů na mladoboleslavském Městském stadionu. Před utkáním měli třetí boleslavští junioři jen o jeden bod více než sedmí jablonečtí protivníci a tak se očekával vyrovnaný a tuhý boj o body, o které se soupeři podělili.

První poločas se odehrál bez gólů a minimem výrazných gólových příležitostí. S výjimkou jabloneckého rohu ve 3. minutě, který od boleslavské branky odhlavičkoval Glöckner, se v úvodní desetiminutovce hrálo většinou jen od vápna k vápnu. V 11. minutě se v jablonecké šestnáctce neprosadil Zabilanský a o dvě minuty později Jablonečtí nevyužili druhý roh. Ve 14. minutě Bojda sám před jabloneckou brankou ve stoprocentní gólové šanci nastřelil brankáře Repáně a v následující minutě Boleslavští nezužitkovali svůj první roh v zápase.
V 17. minutě se zprava do boleslavského vápna probil Končal a jeho tvrdou střelu z úhlu gólman Vejmola vyrazil. Ve 22. minutě druhý boleslavský roh rozehraný Kyselou jablonecká defenzíva snadno odvrátila. Ve 30. minutě na boleslavském malém vápně neobsazený Končal nedosáhl na centr z levé strany. Za necelou minutu se Jablonečtí opět natlačili k boleslavské brance, a po nepovedeném Vejmolově zákroku při Hanouskově centru boleslavští obránci soupeře k zakončení nepustili.
Ve 33. minutě Bojda zprava vtrhnul do jabloneckého vápna a jeho střílený centr neškodně proletěl napříč brankovištěm. O tři minuty později Bojda zahrozil z opačné strany a míč z jeho kopačky gólman Repáň s obtížemi vyrazil. Pět minut před přestávkou Bojda utekl soupeřově obraně, ale ukvapenou přízemní střelu z patnácti metrů brankáře nepřekonal. Ve 41. minutě rozehrál Kysela třetí boleslavský roh a Albina z deseti metrů překopl branku. V závěru poločasu sice byli boleslavští fotbalisté ofenzivně aktivní, ale gólu nedosáhli. Když v posledních sekundách prvního dějství povolili soupeři třetí roh, tak ani Jablonečtí bezgólovým stavem nepohnuli.

Druhý poločas začali Boleslavští náporem a za necelých deset minut byli odměněni vedoucím gólem.
V 53. minutě Bojdův průnik zneškodnil odvážným pádem pod jeho nohy brankář Repáň, ovšem míč se dostal k Dohnalíkovi a ten z hranice šestnáctky neomylně trefil opuštěnou jabloneckou branku - 1:0.
V 56. minutě Kysela dobře přihrál Bojdovi, jehož k zakončení nepustil včas vyběhnuvší brankář Repáň. Jablonečtí vzápětí kontrovali útokem po levé straně završeném Končalovou přízemní ranou, s níž Vejmola neměl problémy.
V 66. minutě se jablonecký Bazal ve svižném úprku prosmýkl přes tři boleslavské protihráče až na roh malého vápna a z úhlu prostřelil boleslavského gólmana Vejmolu - 1:1.
Jablonečtí ožili, Boleslavští nepolevili a útoky se přelévaly z jedné strany na druhou. Brankář Vejmola měl práci s Končalovým trestňákem od levé lajny a později se Soukupovou střelou z pravé strany. V 73. minutě při boleslavském brejku se Dohnalíkovi nepodařilo přes jediného bránícího hráče přihrát volnému Bojdovi. O minutu později čtvrtý boleslavský roh rozehrál Albina, neúspěšně hlavičkoval Kysela a nakonec střelou z dvaceti metrů branku překopl Kopa. V 79. minutě Kysela šikovnou přihrávkou uvolnil Frömmela a ten těsně minul levý horní růžek soupeřovy branky. V 84. minutě Jablonečtí promarnili roh, čtvrtý v zápase a první ve druhém poločase. V 85. minutě Bojdovi zmařil šanci obětavým zákrokem Repáň. O chvíli později Kořínkova bomba těsně minula jabloneckou branku. V předposlední minutě Kühnel přihrál vpravo Kyselovi, ten bez přípravy odcentroval před jabloneckou branku a Frömmelův volej u pravé tyče lapil Repáň. V poslední minutě Boleslavští ubránili dva jablonecké rohy.
Po předchozí bezgólové remíze v Třinci se boleslavští opět se soupeřem dělili o body.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Vejmola - Kopa (82. Kořínek), Glöckner, Keresteš - Albina, Kühnel - Kysela, Košek (63. Frömmel), Zabilanský (73. Novotný) - Bojda, Dohnalík.

Sestava FK Jablonec U21: Repáň - Štěpánek, Tichý, Šedý, Hanousek - Bazal, Žemba (60. Hlůže), Palatický (79. Smíšek), Končal - Díl (65. Soukup), Vitkovič (60. Vencbauer).

Góly: 53. Dohnalík - 66. Bazal

ŽK: Glöckner, Bojda - Bazal

Rozhodčí: Váňa - Vitner, Pospíšil

Diváků: 76

Fanshop banner