První prohra byla krutě vysoká
Klub

První prohra byla krutě vysoká

Redakce

Teprve v pátém mistrovském utkání, kterým byla dohrávka třetího kola nového ligového ročníku, boleslavští šestnáctiletí dorostenci narazili na přemožitele, kterým byla pražská Slavie.

V úvodu prvního poločasu neproměnili boleslavští dorostenci dvě příležitosti ke skórování, což podle jejich trenéra Jan Páníka poznamenalo příští vývoj utkání. Ve 4. minutě Plotnárkův centr z pravé strany Lukáč sice zpracoval, ale střeleckým pokusem těsně minul slávistickou branku. O dvě minuty později Lukáč vyslal přihrávkou za obranu do velké šance Plotnárka, toho však skvělým zákrokem vychytal brankář Slavie. V 17. minutě na levé straně zachyboval Skramuský, naštěstí slávistické zakončení šance mířilo nad Štiplovu branku.
Ve 23. minutě záložník Slavie příliš lehce prošel přes tři boleslavské hráče, přihrál pod sebe a byl z toho první gól - 0:1.
Ve 28. minutě si slabou chvilku vybrali oba boleslavští stopeři a soupeř toho dokázal využít k navýšení skóre - 0:2.

Ve 31. minutě se Lukáč uvolnil na hranici soupeřovy šestnáctky a jeho střelu slávistický gólman s obtížemi zlikvidoval. Ve 38. minutě slávistický trestný kop z nepříjemné vzdálenosti mířil vedle boleslavské branky.

Druhý poločas začali Boleslavští nešťastným inkasováním třetího gólu, který prakticky rozhodl o osudu utkání.
Ve 42. minutě Boleslavští nevyužili výhody rohového kopu, naopak soupeř vyrazil do rychlého brejku, který využil - 0:3.
Ve 49. minutě po dalším boleslavském rohovém kopu míč hlavičkoval Lukáč mimo soupeřovu branku.
V 50. minutě po přihrávce za boleslavskou obranu slávistický útočník střelou na bližší tyč překonal brankáře Štipla - 0:4.
V 58. minutě Mašek poslal dobrý míč za slávistickou obranu, Plotnárek se sice cpal do zakončení, ale jeho střelu protihráči zblokovali. V 64. minutě v další nebezpečné boleslavské akci Plotnárek z levé strany přihrál Šmejdovi, tomu se však míč v dobré pozici zamotal mezi nohama a zakončení tak nezvládl. V 68. minutě se po Sládkově přihrávce neprosadil v šanci Plotnárek.

Trenér mladoboleslavských dorostenců Jan Páník po vysoké prohře řekl: „V úvodu zápasu jsme měli dvě šance, a pokud bychom alespoň jednu z nich proměnili, mohli jsme sehrát daleko důstojnější partii. Mezi dvacátou a třicátou minutou dokázal soupeř dvakrát využít našich chyb v defenzivní činnosti a v poločase jsme tak prohrávali o dvě branky. Hned v úvodu druhé půle přišla další branka z brejku po našem rohovém kopu. Šanci na zdramatizování zápasu pak propásl Lukáč po rohovém kopu Maška a soupeř z následné akce v podstatě rozhodl utkání. Sportovně musíme přiznat, že soupeř měl větší technickou kvalitu a individuální schopnosti. Pokud bychom chtěli pomýšlet na lepší výsledek, museli by všichni hráči podat svůj top výkon a proměnit naše šance. Nic z toho se však nestalo a snad bude tato porážka spíše motivací do další práce."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Štipl - Johanides (75. Baborák), Chleborád, Havlina, Skramuský - Mašek, Sládek (75. Žádný) - Plotnárek, Lukáč (55. Stanislav), Motyčka (45. Bárta) - Vozáb (55. Šmejda)

Rozhodčí: Krupa - Nejedlo, Kubát

Diváků: 35

Fanshop banner