Jablonecká Střelnice uvidí přestřelku Chramosty s Wágnerem
Klub

Jablonecká Střelnice uvidí přestřelku Chramosty s Wágnerem

Redakce

Při utkání 8. kola české ePojisteni.cz ligy ročníku 2016/17 FK Jablonec - FK Mladá Boleslav, které se hraje v pátek 23. září od 20,15 hodin na hřišti jablonecké Střelnice, se proti sobě postaví aktuálně nejlepší ligoví střelci, jablonecký Wágner a boleslavský Chramosta.

Po šestém ligovém kole byli Jan Chramosta a Tomáš Wágner se shodným počtem čtyř nastřílených gólů na čele žebříčku ligových kanonýrů. V sedmém kole se Chramostovi povedl trhák, když se do soupeřovy branky trefil dvakrát a Wágner neskóroval ani jednou.
Nejlepší střelci české ePojisteni.cz ligy 2016-17 po sedmém kole: 6 - Jan Chramosta (Mladá Boleslav), 4 - Tomáš Wágner (Jablonec), 3 - Tedros Golgol Mebrahtu (Mladá Boleslav), Albiach Roger Néstor (Dukla Praha), Jan Pázler (Hradec Králové), Pavol Jurčo (Karviná), Muris Mešanovič (Slavia Praha), Jaroslav Diviš (Slovácko), Bořek Dočkal (Sparta Praha), David Lafata (Sparta Praha), David Vaněček (Teplice), Dame Diop (Zlín), Jakub Jugas (Zlín).

Zanedlouho šestadvacetiletý Jan Chramosta je mladoboleslavský odchovanec, který ve 164 ligových zápasech nastřílel 48 gólů, většinu za FK Mladá Boleslav. Z uvedené bilance 10 startů a 3 góly si připsal při ročním hostování v Plzni.
Šestadvacetiletý Tomáš Wágner je příbramský odchovanec, který po přestupu do Plzně v roce 2012 hostoval v Příbrami (2012-13) a v Mladé Boleslavi (2014-15), aby v létě 2015 Plzeň definitivně opustil a přestoupil do Jablonce. V české lize při 177 startech nastřílel 47 gólů (21 za Příbram, 8 za Plzeň, 10 za Boleslav a 8 za Jablonec)

Střelci ligových gólů FK Mladá Boleslav v ročníku 2016-17: 6 - Jan Chramosta, 3 - Tedros Golgol Mebrahtu, 2 - Lukáš Magera, Jakub Rada, 1 - Lukáš Hůlka, Petr Mareš (ve 2. kole ještě v dresu Hradce Králové).
Střelci ligových gólů FK Jablonec v ročníku 2016-17: 4 - Tomáš Wágner (Jablonec), 2 - Ondřej Mihálik, 1 - Luděk Pernica, Martin Doležal, Martin Kouřil, Mirzad Mehanovič, Vít Beneš.

Fanshop banner