Podruhé remizovali, ale tentokrát penaltový rozstřel prohráli
Klub

Podruhé remizovali, ale tentokrát penaltový rozstřel prohráli

Redakce

V dohrávaném utkání třetího ligového kola získali boleslavští sedmnáctiletí dorostenci bod za remízu s kvalitním pražským soupeřem. Nadále však ve čtrnáctičlenné skupině A české ligy zůstávají jedním ze dvou týmů, který ještě nevyhrál.

První poločas Boleslavští prohráli gólem obdrženým těsně před přestávkou. V 15. minutě chyboval Mísař, když netrefil při odkopu míč a následnou slávistickou gólovou šanci hasil dobrým zákrokem brankář Barták. Ve 20. minutě Majer individuální akci po levé straně zakončil dalekonosnou střelou a rohovým kopem.
Ve 40. minutě Slavie předvedla rychlý a krásný brejk, který dovedla do úspěšného konce a otevřela tak skóre utkání - 0:1.

Ve druhém poločase se Boleslavští zlepšili, což jim vyneslo vyrovnání. Ve 45. minutě se po levé straně prosadil až do slávistického pokutového území Majer, který našel Kalabise a ten střelou z jedné nastřelil pouze bránícího protihráče. V 50. minutě po špatné Kučerově rozehrávce následný rychlý slávistický brejk zlikvidoval výborným zákrokem Barták. Odražený míč ještě dorážel jeden ze slávistických hráčů, ale Kalabis obětavým zákrokem zabránil jistému gólu. V 55. minutě Majer v individuální akci pronikl dovnitř soupeřova pokutového území, ale přebytečnou kličkou nadějnou šanci pokazil.
V 62. minutě po Majerově rohovém kopu Horák z dobrého náběhu střelou bez přípravy vyrovnal na 1:1.
V 70. minutě Para zatáhl míč po pravé straně a poslal krásný míč před soupeřovu branku, kde v jasné gólové příležitosti Gombáš nastřelil pouze brankáře Slavie.

Po utkání s nerozhodným skóre následoval penaltový rozstřel Boleslav - Slavia 5:6.
V první sérii boleslavský Moravčík nedal, soupeř proměnil. Ve druhé sérii Gombáš neproměnil, slávistický střelec ano. Teprve ve třetí sérii boleslavský střelec Mísař uspěl a slávistický nikoliv. Ve čtvrté sérii přesně střílel boleslavský Kalabis i slávistický hráč. V páté sérii Provazník dal a soupeř ne, takže se za vyrovnaného stavu 3:3 pokračovalo. V šesté sérii boleslavský Strouhal i slávistický střelec uspěli. V sedmé sérii byl Mrnka přesný, stejně jako jeho slávistický soupeř. Až teprve osmá série rozhodla a protože po neúspěšné střele boleslavského Kučery se slávistický exekutor nemýlil, z bonusového bodu se radovali hráči Slávie.

Trenér boleslavský dorostenců Martin Mrvík po zápase řekl: „První poločas byl z naší strany velmi nervózní. Náš tým se nemohl dostat do hry, soupeř byl důraznější, vyhrával většinu osobních soubojů, získával odražené míče a hrozil hlavně po rohových kopech. V jedné velké šanci nás podržel brankář Barták. Náš tým měl několik náznaků a dobře rozehraných brejků, ale finální část byla hodně zbrklá a nepřesná. Nakonec jsme inkasovali zbytečnou branku v posledních vteřinách poločasu. Ve druhé polovině jsme se vyrovnali soupeři v agresivitě a hráči dokázali v některých momentech více přidržet míč a být nebezpeční u pokutového území soupeře. Nakonec se nám podařilo vyrovnat z nacvičeného signálu při rohovém kopu. Soupeř byl v zápase mírně lepším a v jeho týmu bylo více hráčů, kteří si rozuměli s míčem. Proto konečná remíza a získaný bod není pro náš tým v dané situaci špatným výsledkem."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Barták - Zmij, Horák, Mísař, Kučera - Kalabis, Pour (46. Strouhal) - Milner (55. Provazník), Majer (67. Gombáš), Moravčík - Para (76. Mrnka).

Branka FK MB U17: Horák

Rozhodčí: Krupa - Nejedlo, Kubát

Diváků: 100

Fanshop banner