Obhájce trofeje začal nový pohárový ročník těsnou výhrou a postupem do osmifinále
Klub

Obhájce trofeje začal nový pohárový ročník těsnou výhrou a postupem do osmifinále

Redakce

Boleslavští na hřišti třetiligového soupeře splnili roli favorita a přestože prohrávali, tak nepříznivý vývoj utkání otočili a podle očekávání postoupili do osmifinále českého poháru MOL CUP 2016-17.

Do utkání Boleslavští vstoupili nejhůře, jak mohli.
Ve 3. minutě si Jan Jelínek obhodil nečekaně snadno Fleišmana a po zemi přihrál před boleslavskou branku, do které se Matějka z malého vápna snadno trefil - 1:0.
Boleslavští nadále působili laxním dojmem. V deseti minutách po inkasovaném gólu se bránili třem zápským rohovým kopům, dva z nich odvrátil v nelehkých pozicích brankář Šeda.
Ve 20. minutě Kalabiška zleva odcentroval, ale Vukadinovič se na vzdálenější tyči k míči nedostal, neboť jej protihráč nedovoleně povalil. Rozhodčí Adámková bez váhání správně nařídila pokutový kop, který Golgol Mebrahtu jistě proměnil ve vyrovnání - 1:1.
Ve 22. minutě se Mebrahtu uvolnil přes Pavlíka a z jeho přihrávky Vukadinovič zakončením bez přípravy nastřelil brankáře Straku. V následující minutě se sám před zápskou brankou ocitl Kalabiška, ale ani po jeho střele se skóre nezměnilo, Boleslav pouze získala svůj první roh, z něhož však Straku nezaměstnala. Ve 30. minutě Hakl ranou z rohu šestnáctky těsně minul levý horní růžek boleslavské branky. Ve 37. minutě Pavlíkův trestný kop Šeda vytlačil nad břevno. V závěrečné minutě poločasu Hůlka hlavou odvrátil soupeřův trestný kop a Boleslavští vyrazili do rychlého brejku, který skončil Vukadinovičovým ofsajdem.

Druhý poločas se odehrával většinou na zápské polovině hřiště. Zápským hráčům v dusném počasí došly síly. Boleslavským fotbalistům však scházelo větší herní nadšení a přesnost v koncovce. V 52. minutě ve finále boleslavské svižné brejkové situace Mebrahtu přihrál před branku Vukadinovičovi a ten v jasné gólové příležitosti nastřelil brankáře Straku. V 56. minutě se Zápští ojedinělým útokem dostali k trestnému kopu, který Pávek poslal do Šedovy náruče. Boleslavští nevyužili pět a Zápští dva rohové kopy. Ke změně nerozhodného skóre nedošlo ani při velkém boleslavském tlaku kolem 70. minuty, kdy bránící zápští hráči nevěděli, kam dříve skočit, ale Mebrahtu, Klobása ani Fleišman se střelecky neprosadili. V 79. minutě Fleišmanův povedený centr Mebrahtu hlavou usměrnil do levé tyče a Magera ve skluzu dorážkou netrefil branku. V 83. minutě jedinou zápaskou šanci v druhém poločasu zmařil brankář Šeda odvážný zákrokem pod nohy dotěrného Matějky. V příští minutě předvedli Boleslavští pěknou kombinační akci na jeden dotyk, v jejíž koncovce Klobása neuspěl.
V 85. minutě Mebrahtu parádně uvolnil Mageru, který z deseti metrů neomylně podle gólmana odmítl prodloužení pohárového duelu vítězným gólem na 1:2.
Dvě nastavené minuty na boleslavské výhře a postupu do osmifinále českého MOL Cupu 2016-17 nic nezměnily.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Přikryl, Hůlka, Kúdela, Fleišman - Valenta, Mareš - Vukadinovič (57. Fabián), Klobása, Kalabiška (57. Magera) - Golgol Mebrahtu (87. Chramosta).

Sestava SK Zápy: Straka - Hakl, Petrů (88. Kalaš), Pavlík, Novák - Pávek (86. Hejný), Martin Jelínek - Hron, Svoboda, Jan Jelínek (84. Jíra) - Matějka.

Góly: 3. Matějka - 20. Golgol Mebrahtu (z pokutového kopu), 85. Magera

ŽK: Pavlík - Mareš

Rozhodčí: Adámková - Vitner, Matějček

Diváků 325

Fanshop banner