Boleslav hraje ve středu pohár v Zápech
Klub

Boleslav hraje ve středu pohár v Zápech

Redakce

Utkání třetího kola českého poháru MOL Cup 2016-17 SK Zápy - FK Mladá Boleslav se hraje ve středu 14. září 2016 od 16,30 hodin na hřišti třetiligového klubu v Zápech. Vítěz postupuje do říjnového osmifinále. Při remíze se nastavuje 2x15 minut a když ani potom nebude jasný postupující, následuje penaltový rozstřel.

Mladá Boleslav jako vítěz předchozího ročníku MOL Cup 2015-16 vstupuje do podzimního pohárového klání v roli obhájce trofeje. Začíná třetím kolem podobně jako další čtyři účastníci předkol evropských pohárů (AC Sparta Praha, FC Viktoria Plzeň, SK Slavia Praha, FC Slovan Liberec). Z prvoligových týmů již v předchozím druhém kole MOL Cup 2016-17 vypadly Teplice prohrou v Králově Dvoře (ČFL) 0:1 a Příbram prohrou v Litoměřicích (ČFL) 1:3.

Kompletní program 3. kola českého poháru MOL Cup 2016-17:
SK Zápy - FK Mladá Boleslav, FK Litoměřicko - FC Baník Ostrava, FC Hlučín - FC Viktoria Plzeň, FK Králův Dvůr - FK Jablonec, FK Tachov - FC Fastav Zlín, FC Velké Meziříčí - FK Dukla Praha, FC Písek - FC Slovan Liberec, MFK Chrudim - SK Slavia Praha, SK Spartak Hulín - Bohemians Praha 1905, AC Sparta Praha - SK Dynamo České Budějovice, FC Sellier&Bellot Vlašim - FK Hradec Králové, FK Pardubice - FC Vysočina Jihlava, MFK Karviná - 1. SK Prostějov, 1. FC Slovácko - SFC Opava, SK Sigma Olomouc - FC MAS Táborsko, FK Ústí nad Labem - FC Zbrojovka Brno.

Fotbalový klub v Zápech byl založený v roce 1932 a téměř osmdesát let se střídavými úspěchy působil v okresních a krajských soutěžích. V roce 2011 Zápy postoupily ze středočeského přeboru do divize, kterou hrály pouze jeden ročník. O rok později totiž oslavy osmdesátého výročí existence klubu korunovaly postupem do České národní ligy. A v té se v soutěžním ročníku 2015-16 umístily na druhém místě s jednobodovou ztrátou na první Jirny, které však o postup do FNL neprojevily zájem. Protože však licenční komise Fotbalové asociace České republiky neudělila SK Zápy potřebnou licenci k působení v tuzemském profesionálním fotbalu, tak z ČFL do FNL postoupila ze třetího místa žižkovská Viktoria.
Zápy tak zůstaly nadále v ČFL. Letošní mistrovský podzim v třetí nejvyšší soutěži České fotbalové lize zahájily domácí prohrou s Tachovem 1:3, kterou vzápětí napravily výhrou v Chrudimi 3:1. Ve třetím kole přehrály Benátky nad Jizerou 2:0 a ve čtvrtém Domažlice 4:1, v pátém prohrály s Litoměřickem 0:1 a v šestém remizovaly v Dobrovici 2:2. Po šesti kolech jsou s deseti body a aktivním skóre 12:8 osmé v osmnáctičlenné tabulce ČFL.

Postupová utkání SK Zápy v aktuálním ročníku českého poháru MOL Cup 2016-17

TJ Spartak Chrastava (divizní nováček s Jiřím Štajnerem v sestavě) - SK Zápy 1:2
Sestava SK Zápy: Straka - Hakl, Pavlík, Petrů, Novák - Jíra (46. Jan Jelínek), Martin Jelínek, Pávek (46. Hejný), Putz (70. Hron), Svoboda - Matějka. Góly: 16. Řezka - 58. M. Jelínek, 76. J. Jelínek.
SK Zápy - FK Baník Sokolov (FNL) 2:1
Sestava SK Zápy: Straka - Hron, Pavlík, Petrů, Novák - Jíra (81. Kalaš), Jan Jelínek, Pávek, Putz (69. Martin Jelínek), Svoboda - Matějka (88. Hejný). Góly: 27. Pávek z pokutového kopu, 56. Putz - 81. Provod.

Fanshop banner