Sedmnáctiletí v přípravě vysoko porazili starší dorostence
Klub

Sedmnáctiletí v přípravě vysoko porazili starší dorostence

Redakce

Boleslavští sedmnáctiletí dorostenci, kteří ze tří úvodních mistrovských duelů české ligy mladších dorostenců ani jedno nevyhráli, v přípravném utkání jasně přehráli o dva roky starší mělnické protivníky.

Od zahajovacího hvizdu Boleslavští ohrožovali soupeřovu branku. Již ve 2. minutě po Gombášově přihrávce Vajgl individuální únik zakončil nastřelením mělnického brankáře. O dvě minuty později boleslavský útok založil Horák dlouhým míčem přes Kučeru, po jehož centru Gombáš sám před brankářem opět neuspěl. V 7. minutě Vajgl prostrčil před pokutovým územím míč Gombášovi a ten ve své třetí velké šanci netrefil soupeřovu branku.
Ve 22. minutě si Gombášův centr z levé strany srazil jeden z mělnických obránců nešťastně do vlastní branky - 0:1.
Ve 27. minutě Vajgl otočil hru na Paru, který byl uvnitř mělnického pokutového území faulován a nařízenou penaltu Gombáš proměnil - 0:2.
Ve 30. minutě hezkou rychlou kombinační spolupráci s Gombášem završil Pour přesnou střelou podél brankáře ke vzdálenější tyči - 0:3.

Ve 32. minutě po Čechově přihrávce z pravé strany Vajgl v šanci pouze nastřelil mělnického brankáře.
Ve 43. minutě byl pronikající Para opět faulován v mělnickém vápně a druhou boleslavskou penaltu v předposlední minutě poločasu proměnil Pour - 0:4.

Krátce po změně stran rozhodčí nařídil penaltu také ve prospěch Mělníka po Parově nedovoleném zákroku. Mělnický exekutor se nemýlil a v 51. minutě snížil na 1:4.
Potom už soupeřova brankáře zaměstnávali většinou zase jenom boleslavští dorostenci. V 54. minutě ve finále hezké kombinační akce Majer utíkal sám na mělnickou branku, ale v zakončení neuspěl. V 55. minutě po další povedené kombinaci běžel sám na mělnickou branku Vajgl, ale gólovou příležitost prováhal. V 56. minutě po Gombášově centru z pravé strany Pour ve velké šanci přestřelil.
V 59. minutě Kučera výborně zatáhl míč po pravé straně a po jeho zpětné nahrávce Majer patičkou přistrčil Gombášovi, jenž prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 1:5.
V 66. minutě Pour vyslal do úniku Čecha, který centrem předložil gólovou příležitost Majerovi, jenž zakončením bez přípravy šanci neproměnil. O dvě minuty později po krásném a přesném Čechově centru Milner místo hlavou nesmyslně zakončoval krkolomně nohou a míč skončil vedle soupeřovy branky.
V 75. minutě po narážečce s Majerem zakončil Strouhal samostatný únik střelou podél brankáře - 1:6.
V 85. minutě po Mísařově přiťuknutí Kučera pouze nastřelil brankáře.
V následující minutě předvedli boleslavští dorostenci nejhezčí akci utkání, když po Majerově nádherném křížném přihrání Čech míč z prvního doteku přesně a prudce odcentroval do soupeřova pokutového území, kde Gombáš bez přípravy do protipohybu mělnického brankáře završil skóre přípravného utkání na 1:7.
V poslední minutě po narážečce s Pourem se ocitl Majer sám před brankářem, ale střelu umístil kousek vedle mělnické branky.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík po vyhrané přípravě řekl: „V utkání jsme byli lepším týmem a zaslouženě vyhráli. I přes značný rozdíl ve výkonnosti obou týmů jsem rád, že jsme utkání sehráli. V zápase jsme měli mnoho moc hezkých fotbalových momentů, které je však třeba uplatňovat i v mistrovských zápasech, ale také mnoho nepřesností a špatných řešení útočné fáze, kterých je třeba se vyvarovat."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Hartych - Kučera, Horák (46. Kalabis), Mísař, Mrnka (46. Majer) - Pour, Strouhal - Para, Gombáš, Čech - Vajgl (60. Milner).

Góly FK MB U17: 27., 59. a 85.Gombáš (první z pokutového kopu), 30. a 43. Pour (druhý z pokutového kopu), 75. Strouhal, 22. vlastní mělnického obránce.

Fanshop banner