Trenér Kalvoda: Divákům se musel fotbal líbit
Klub

Trenér Kalvoda: Divákům se musel fotbal líbit

Redakce

Boleslavský remízový fotbal na Spartě se trenérovi Leoši Kalvodovi líbil a mínil, že se jistě líbil i divákům. To sparťanský kouč Zdeněk Ščasný se před novináři prezentoval názorem, že přinejmenším Sparta předváděla špatný fotbal.

„Divákům se musel fotbal líbit, gólové šance viděli na naší i sparťanské straně. Hráči podali kvalitní výkony, vždyť si na Spartě vytvořili mnoho šancí, i když ne všechny zúročili brankami," pravil Leoš Kalvoda na úvod hodnocení ligového duelu Sparta - Boleslav 2:2. „Dneska jsme si zasloužili vyhrát, ale nemůžeme být nenažraní, Sparta také měla šance a nerozhodný výsledek beru," dodal smířlivě.
„S přístupem hráčů, kvalitní defenzívou i hrou dopředu a vůbec s celkovým projevem mužstva jsem byl spokojený. Boleslavští hráči potvrdili, že by na špičku naší ligy mohli mít," pokračoval mladoboleslavský trenér a bez otálení prozradil pár zajímavostí z přípravy mužstva na střetnutí se Spartou: „S Matějovským jsem se bavil o tom, jak by mohla Sparta a její jednotliví hráči hrát. Taktiku jsem vůbec nesměroval na očekávané nasazení Kadlece a Rosického, ale na styl sparťanské hry. Proto jsme nasadili dva útočníky."

Utkání provázela výborná atmosféra živená více než čtrnácti tisíci diváků v ochozech letenské Generali Arény. Hráče obou týmů evidentně motivovala k patřičnému nasazení. Oba trenéři odmítli názor, že by snad někomu svazovala nohy. „Jestli by někdo neměl unést atmosféru tohoto utkání, tak to měla být Boleslav a ne Sparta," poznamenal sparťanský trenér Zdeněk Ščasný. „Kluci se s atmosférou bez problémů vyrovnali. Byla opravdu dobrá, takovou bych si přál všude v české lize," pravil boleslavský kouč Leoš Kalvoda.

Sparťanský trenér Zdeněk Ščasný byl s remízou nespokojený a své hráče tvrdě kritizoval: „Všichni hráli špatně. Byl to pro nás den blbec ve hře dopředu i dozadu. Dvakrát jsme šli do vedení a neměli jsme si nechat dát dva vyrovnávací góly. Na druhou stranu je pravda, že soupeř měl šance a remíza tak je zasloužená." K nasazení Tomáše Rosického až v závěru utkání podal očekávané vysvětlení: „Tomáš nemohl jít do zápasu dříve, než šel. Po konzultaci s lékaři jsem dodržel jejich doporučení a šel na hřiště až na posledních dvacet minut. Jsem rád, že se do hry zapojil."

Fanshop banner