Chci, aby na nás chodili lidi rádi, přeje si trenér Kalvoda
Klub

Chci, aby na nás chodili lidi rádi, přeje si trenér Kalvoda

Redakce

Přesně po měsíčním působení v roli hlavního trenéra FK Mladá Boleslav má osmapadesátiletý Leoš Kalvoda spolu s novým týmem před sebou dosud nejtěžší překážku v podobě ligového střetnutí v Generali Aréně proti ambiciózní pražské Spartě.

Těšíte se na střetnutí Boleslavi se Spartou s vírou v úspěch, nebo máte obavy ze soupeřovy síly?
„Sparta je velmi kvalitní soupeř, patří k nejlepším týmům v naší lize, ale být z ní předem podělaný, tak to by nemělo cenu na její hřiště jezdit. Jedeme na Spartu s vírou, že s každým se dá hrát a s každým se dá i vyhrát. Mým záměrem je, aby mužstvo hrálo aktivní a odvážný fotbal. Záleží však na hráčích, jak ten úkol zvládnou, a já klukům věřím."

Už se po měsíčním působení cítíte v Mladé Boleslavi doma?
„Určitě ano. Zdomácnění v novém klubu nejde dlouho odkládat. Jsem v Boleslavi spokojený a k úplné spokojenosti potřebuji dobré výsledky, ve které věřím."

V jakém stavu jste našel boleslavský tým při svém příchodu v srpnu?
„Přišel jsem jeden den a druhý den jsme hráli smolný ligový zápas s Karvinou, který nám vůbec nevyšel. Přesto tvrdím, že boleslavský tým je kvalitní, dobře připravený a s kluky jsem dosud neměl problémy."

Každý trenér má nějakou vlastní představu, jak by měl jím vedený tým hrát. Našel jste v Boleslavi takový hráčský kádr, který by na to měl? A jak by taková hra zcela podle vašich not měla vypadat?
„Chci spolu s hráči nabízet ofenzivní fotbal líbivý pro diváky, kteří by na nás chodili rádi. A boleslavský kádr má kvalitu, aby se tak prezentoval. Důležité je, aby hráči neusínali na dílčích vavřínech a chtěli na sobě neustále pracovat, měli neutuchající touhu se zlepšovat."

Jak vnímáte aktuální změny v kádru, které v závěru přestupního termínu byly zčásti vynucené, když vypadl zraněný Jakub Rada a odešel Roman Polom výměnou za příchod Petra Mareše a přišel také Marek Matějovský, který je ale zatím v rekonvalescenci po operaci kolena?
„Mareše vnímám jako adekvátní náhradu za dlouhodobě zraněného Radu. Jsou to podobné hráčské typy, výborně zahrávají standardní situace a Mareš je mladý kluk, který má stále, co zlepšovat. Matějovského kariéra hovoří sama za sebe. Určitě nebude mít problém pracovat pro tým, a když mu bude zdraví sloužit, hodně mu pomůže. Osobně se mně líbí, když se odchovanci vracejí do mateřských klubů."

Fanshop banner