Ve třetím mistráku třetí výhra
Klub

Ve třetím mistráku třetí výhra

Redakce

Boleslavští šestnáctiletí dorostenci ve třech úvodních mistrovských zápasech neztratili ani bod a jsou druzí za vedoucí pražskou Duklou jenom horším souhrnným skóre ve čtrnáctičlenné tabulce české ligy mladších dorostenců U16.

Od začátku se s hradeckým soupeřem přetahovali o vedení, které nakonec strhli na svoji stranu.
V 11. minutě při hradeckém rohovém kopu bránící Sládek na první tyči netrefil míč a soupeř ho dotlačil do brány - 0:1.
V 17. minutě Lukáč pronikl do šestnáctky soupeře a na jeho přihrávku Plotnárek před prázdnou hradeckou brankou nedosáhl. Ve 24. minutě Mašek trestným kopem mířil nad hradeckou branku. Ve 27. minutě Havlina vysunul do úniku Plotnárka, který našel zpětnou přihrávkou v dobré pozici Lukáče, tomu však střela nesedla a hradecký gólman ji chytil. Ve 30. minutě boleslavský brankář Štipl předvedl výborný zákrok při soupeřově šanci.
Ve 33. minutě Mašek získal míč na polovině soupeře, ustál souboje se třemi protihráči a pak tvrdou střelou prostřelil hradeckého brankáře - 1:1.
Ve 39. minutě Maškův rohový kop Lukáč hlavou usměrnil přesně do soupeřovy branky a těsně před přestávkou tak dokonal první obrat ve skóre - 2:1.

Ve druhé části utkání gólová přestřelka pokračovala. V 50. minutě Maškův trestný kop hradecký brankář vyrazil.
V 54. minutě při dohrávané hradecké standardní situaci nebyli boleslavští hráči dostatečně důrazní a soupeřův útočník toho využil k vyrovnání na 2:2.
V 60. minutě dlouhý nákop z půlky hřiště propadl za boleslavskou obranu a Hradečtí situaci dohráli gólem - 2:3.
V 64. minutě Chleborád poslal míč do hradeckého pokutového území, kde si ho jeden z obránců srazil do vlastní branky - 3:3.

Po šťastném vyrovnání Boleslavští úspěšně usilovali o vítěznou trefu. V 68. minutě po Plotnárkově centru Mašek hlavičkoval pouze do brankáře, ale o minutu později se již boleslavští fotbalisté radovali.
V 69. minutě Chleborád vybojoval na vlastní polovině míč a poslal do brejku Plotnárka, který úspěšným zakončením rozhodl utkání v boleslavský prospěch - 4:3.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník k výhře řekl: „Zápas se hrál po celou dobu ve vysokém tempu, všichni chtěli vyhrát a hráči ze sebe vydali maximum. Brzy jsme dostali lacinou branku po rohovém kopu, ale pak přišly příležitosti Plotnárka a Lukáče. Ve třicáté minutě předvedl klíčový zákrok zápasu Štipl, když chytil velkou šanci soupeře a udržel tím naše naděje. Hned za tři minuty se prosadil Mašek a gól do šatny přidal Lukáč. Ve druhém poločase soupeř dvakrát potrestal naši nedůslednost v pokutovém území a rázem jsme prohrávali. Na koně nás posadila šťastná vlastní branka hostujícího obránce. Nadechli jsme se k náporu a rozhodnutí přišlo deset minut před koncem. V závěru zápasu jsme odolali tlaku soupeře a vítězství ubránili. Všichni hráči si museli sáhnout až na dno a díky velké vůli a odhodlání otočili zápas proti velmi silnému soupeři."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Štipl - Johanides, Chleborád, Havlina, Skramuský - Mašek, Sládek (71. Bárta) - Plotnárek (78. Baborák), Lukáč (75. Šmejda), Motyčka (41. Stanislav, 79. Gracl) - Vozáb (55. Velechovský).

Góly FK MB U16: 33. Mašek, 39. Lukáč, 64. vlastní hradeckého hráče, 69. Plotnárek

Rozhodčí: Krupa - Nejedlo, Kubát

Diváků: 30

Fanshop banner