Góly padaly pouze po zápase při penaltovém rozstřelu
Klub

Góly padaly pouze po zápase při penaltovém rozstřelu

Redakce

Sedmnáctiletí dorostenci ve druhém ligovém kole bodovali v Příbrami, když po bezgólové remíze si další bod připsali v úspěšném pozápasovém penaltovém rozstřelu.

V prvním poločase Boleslavští promarnili dvě šance. Již v 7. minutě Moravčíkův trestný kop ze strany hřiště Kuchař usměrnil hlavou kousek nad soupeřovu branku. Příbramští odpověděli o dvě minuty později svižnou kombinací středem hřiště a prudkým zakončením do středu branky, kde byl brankář Barták připravený. Ve 13. minutě se po Majerově rohovém kopu Horák ocitl v gólové šanci, ale jeho střelu bez přípravy vychytal příbramský brankář Trnka. Ve 27. minutě příbramský tým získal rohový kop z levé strany a po jeho rozehrání skončila střela kousek vedle Bartákovy branky.

Ve druhém poločase Boleslavští opět nevyužili dvě nadějné příležitosti a v závěru utkání děkovali gólmanu Bartákovi za uhájení bezgólového skóre. Ve 48. minutě Majerův trestný kop ze středu hřiště Kuchař hlavou přiklepnul Horákovi, jehož zakončení z malého vápna skončilo hodně nad příbramskou brankou. V 60. minutě po hezké boleslavské akci z levé strany a Moravčíkově centru se ocitl sám před příbramskou brankou Milner, ale nedokázal prostřelit brankáře Trnku. V 75. minutě po příbramském centru z levé strany nechali boleslavští obránci před svojí brankou trestuhodně hlavičkovat protihráče, který naštěstí o kousek minul branku. V závěrečné minutě utkání boleslavským obráncům zbytečně propadl míč ve vlastním pokutovém území k příbramskému útočníkovi, kterého však ve velké šanci brankář Barták bravurním zákrokem vychytal a podržel tak svůj tým.

Protože utkání při remíze 0:0 skončilo bez vítěze, následoval penaltový rozstřel o jeden bonusový bod. Příbramští proměnili pouze dva pokutové kopy. Z boleslavské strany úspěšně stříleli Moravčík, Gombáš, Para a Kalabis. Příbram - Boleslav v penaltové rozstřelu 2:4.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík k utkání řekl: „Na velmi horké půdě v Příbrami jsme dokázali vybojovat dva body. Utkání bylo spíše bojovné s velkým množstvím osobních soubojů a fotbalu příliš k vidění nebylo. Remíza byla po průběhu dle mého názoru spravedlivá. Oba týmy se dostávaly do šancí pouze ze standardních situací. Za náš tým měl dvě obrovské šance Horák a soupeř měl dvě velké šance v závěru, kdy nás podržel brankář Barták. V zápase mně u hráčů chyběla větší fotbalovost, klid na míči a přesnost hlavně ve středu hřiště, kde nám poslední dobou hráči vypadávají ze hry, nebo se bojí více hrát. Zde máme prostor v tréninku pro obrovské zlepšování."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Barták - Zmij (67. Kučera), Horák, Kuchař, Mrnka - Kalabis, Majer (70. Pour) - Milner (64. Para), Dolejší (80. Mísař), Moravčík - Vajgl (54. Gombáš).

Rozhodčí Josef Vnuk

Diváků: 80

Fanshop banner