V náročném střetnutí vybojovali tři důležité body
Klub

V náročném střetnutí vybojovali tři důležité body

Redakce

Šestnáctiletí dorostenci proti agresivnímu protivníkovi prokázali potřebnou odolnost a přemohli jej dvěma góly. Trenér Páník tři body označil za těžce vydolované.

Začátek prvního poločasu patřil Příbramským. Ve 2. minutě tečovanou střelu ze střední vzdálenosti boleslavský brankář Kocmich chytil. V 9. minutě Maškův centr Vozáb hlavou usměrnil přímo do náruče příbramského gólmana. O minutu později se Příbramští po rychlé akci dostali do velké šance, ovšem Kocmich výborným zákrokem zabránil gólu. Ve 20. minutě Příbramští vydařený signál z rohového kopu zakončili střelou nad Kocmichovu branku.
Ve 32. minutě Mašek poslal do úniku Lukáče, kterého soupeř zastavil faulem na hranici šestnáctky. Následně nařízeným trestným kopem Lukáč obstřelil hráčskou zeď a s pomocí tyče otevřel skóre utkání - 0:1.
Ve 37. minutě po Maškově trestném kopu Chleborád z bezprostřední blízkosti nepřekonal příbramského brankáře.

Po změně stran se boleslavským dorostencům brzy podařilo navýšit vedení, které už udrželi.
V 54. minutě Sládek vymyslel krásnou přihrávku za obranu a Vozáb nabídnutou šanci využil střelou k tyči - 0:2.
V 69. minutě příbramský soupeř získal výhodu nepřímého volného kopu z nebezpečné vzdálenosti, střela však naštěstí skončila nad Kocmichovou brankou. V předposlední minutě utkání Boleslavští odolali ještě jedné nepříjemné situaci, ale Příbramští trestný kop nevyužili.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník k výhře řekl: „Prvních dvacet minut jsme tahali za kratší konec a měli problém se přizpůsobit bojovnému duchu zápasu. Soupeř byl agresivnější, důraznější a díky tomu si vytvořil dvě šance. Postupně jsme se více dostávali do hry a také podnikali útočné výpady. Ve druhém poločase se hrálo bez vážnějších šancí a převážně to byl boj ve středu hřiště. V závěru zápasu jsme ubránili několik nepříjemných standardních situací soupeře, což se nám díky houževnatosti podařilo. Tentokrát to bylo spíše o síle v osobních soubojích a odolnosti, než o fotbalových a herních kvalitách. Tyto tři body jsou doslova vybojované, vydolované."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Kocmich - Johanides, Chleborád, Šmejda, Skramuský - Mašek, Sládek (80. Baborák) - Velechovský (75. Havlina), Lukáč (70. Stanislav), Motyčka (41. Plotnárek) - Vozáb (78. Gracl).

Góly: 32. Lukáč, 54. Vozáb

Rozhodčí: Vnuk - Glogar, Sandr

Diváků: 50

Fanshop banner