V přátelském utkání se rozstříleli až ve druhém poločase
Klub

V přátelském utkání se rozstříleli až ve druhém poločase

Redakce

Přátelské utkání odehráli s větší chutí a lepší koncovkou boleslavští fotbalisté, kteří se proti prvoligovému rivalovi rozstříleli až po přestávce, přední Chramosta dvakrát nastřelil břevno příbramské branky.

V prvním poločase byli Boleslavští lepší, protože více běhali a byli přesnější v kombinaci, než soupeř. Takový obraz hry vydržel po většinu celého utkání. V 6. minutě Přikrylův centr zprava Fabián hlavičkoval nedůrazně do brankáře Hrušky. O dvě minuty později Šedu v boleslavské brance poprvé zaměstnal spoluhráč Borek skákavou malou domů. V 10. minutě po Fabiánově centru zleva a Přikrylově hlavičkovém pokusu získali Boleslavští první roh, který však od příbramské branky hlavou odvrátil Rezek. Ve 12. minutě střílel Valenta bez přípravy těsně nad.
V 17. minutě Chramosta pronikl z pravé strany do vápna a z úhlu nastřelil břevno. Ve 20. minutě ojedinělé příbramské atakování boleslavského vápna odvrátili postupně Douglas a Keresteš. Po oboustranně jalové desetiminutovce ve 32. minutě kopali Příbramští dva těsně po sobě následující rohy, druhý s jistotou stáhnul Šeda. Ve 38. minutě po narážečce s Kúdelou individuální Přikrylův průnik do příbramského vápna skončil rohem, kterým už nikdo Hrušku v příbramské brance nezaměstnal.
Ve 40. minutě obléhání příbramské branky završil Chramosta nastřelením břevna, podruhé v tomto zápase. O minutu později Vodhánělův střelecký pokus srazil bránící hráč do třetího boleslavského rohu, který po Přikrylově centru skončil bez potřebného efektu.

Druhý poločas začal Vukadinovičovým nepřipraveným a nepřesným střeleckým pokusem na příbramskou branku. V 50. minutě příbramský centr z pravé strany Hůlka nepustil k Šedovi.
Za tři minuty na Valentův ostrý rohový kop Hůlka nedoskočil. Za chvíli následoval pátý boleslavský roh rozehraný nakrátko a zakončený nedůraznou Kalabiškovou hlavičkou.
V 57. minutě Příbramští získali výhodu trestného kopu z boku velkého vápna, Keresteš centrovaný míč odhlavičkoval, Golgol Mebrahtu přihrál rozběhnutému Vukadinovičovi a ten z plného běhu zakončil brejk vydařenou střelou - 1:0.
Příbramští odpověděli Pilíkovým útokem po pravé straně, centrovaný míč však Šeda chytil, stejně tak o chvíli později slabý Marešův pokus z dálky. V 70. minutě Vukadinovič utekl Rezkovi, ale individuální akci zakončil slabou střelou, s níž neměl příbramský brankář Boháč starosti.
V 77. minutě boleslavská kombinace vyvrcholila Vukadinovičovým přízemním centrem z pravé strany, který Golgol Mebrahtu snadno z malého vápna doklepnul do branky - 2:0.
V 78. minutě za Vodhánělovým chytrým pasem vysprintoval Chramosta, ale sólo proti brankáři Boháčovi v gól neproměnil. V 81. minutě Rezkův tečovaný trestňák Šeda vyboxoval tak povedeně, že jeho spoluhráči vyrazili do brejku, v jehož finále Chramosta přihrál Mebrahtuovi, ten mu míč vrátil a Chramostovo zakončení skončilo rohem. Další příležitost již boleslavský kanonýr proměnil.
V 83. minutě se v nebezpečném boleslavském ataku neprosadil Golgol Mebrahtu, míč se však odrazil k Chramostovi, který si v klidu připravil střeleckou pozici a z necelých dvaceti metrů zamířil přesně k pravé tyči - 3:0.
Utkání se dohrávalo na příbramské polovině hřiště, neboť Boleslavští měli více sil i více chuti do hry. Tři minuty před koncem Chramosta z dobré pozice uvnitř příbramské šestnáctky nastřelil brankáře. O minutu později na druhé straně hřiště Fleišman netrefil příbramský centr, naštěstí jeho kiks Šeda parádním zákrokem proti Brandnerovu zakončení napravil a udržel čisté konto.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kúdela (46. Fleišman), Douglas (46. Hůlka), Polom, Keresteš - Přikryl (46. Vukadinovič), Borek (73. Vodháněl), Valenta, Fabián (46. Kalabiška) - Chramosta, Vodháněl (46. Golgol Mebrahtu).

Sestava 1. FK Příbram: Hruška (46. Boháč) - Mareš, Jiránek, Tregler, Divíšek (55. Moravec) - Pilík, Rezek, Krameš (46. Trapp), Ferrara (46. Brandner) - Majtán, Mahmutovič.

Góly: 57. Vukadinovič, 77. Golgol Mebrahtu, 83. Chramosta

Rozhodčí: Nenadál - Melichar, Pospíšil

Diváků: 55

Fanshop banner