V Memoriálu Vlastislava Marečka jasně vyhráli
Klub

V Memoriálu Vlastislava Marečka jasně vyhráli

Redakce

V utkání Memoriálu Vlastislava Marečka mladoboleslavští šestnáctiletí dorostenci nastříleli slabšímu soupeři sedm gólů, Gracl dokonce dosáhl čistého hattricku, ale nejméně stejný počet dalších příležitostí neproměnili.

V prvním poločase se Boleslavští velmi brzo ujali vedení a v dalším průběhu úspěšně plnili roli favorizovaného týmu.
Ve 3. minutě Sládek poslal míč za obranu a Lukáč si se šancí poradil - 0:1.
O dvě minuty později další gólová šance Lukáče skončila střelou pouze do boční sítě. Ve 14. minutě Lukáče v další střelecké možnosti vychytal žižkovský brankář a Vozábovu dorážku obránci zblokovali.
Ve 23. minutě po spolupráci Vozába s Lukáčem doklepával míč do prázdné branky Velechovský - 0:2.
Ve 27. minutě si přihrávku mezi žižkovskými stopery zpracoval Vozáb, ale sólový nájezd na gólmana zakončil slabou střelou, která v brance neskončila. Ve 35. minutě boleslavskou akci po levé straně potáhl Motyčka a po jeho zpětné přihrávce Mašek střílel těsně nad branku.
Ve 40. minutě po spolupráci Motyčky a Vozába z ideální přihrávky dokázal skórovat Lukáč - 0:3.

Ve druhém poločase Boleslavští přidali další čtyři góly.
Ve 47. minutě Žádný získal míč ve středu hřiště a vyslal do úniku Plotnárka, který prostřelil brankáře - 0:4.
V 52. minutě podobnou akci Plotnárka se Žádným tentokrát gólově zakončil Gracl - 0:5.
V 56. minutě Plotnárek unikl po pravé straně a jeho přihrávku využil znovu Gracl - 0:6.
V 65. minutě Gracl dovršil hattrick, když využil dobrou spolupráci Sládka s Lukáčem - 0:7.

V 76. minutě Sládek získal míč na polovině soupeře, přihrál Lukáčovi, ale jeho oblouček přes brankáře přeletět i žižkovskou branku.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník k výrazné výhře řekl: „První poločas nebyl z našeho pohledu zcela optimální a hráči si zřejmě mysleli, že se soupeř porazí sám. Přihrávky na ofenzivní hráče nechodily včas a tak hodně našich akcí zabrzdily ofsajdy. Obranná činnost družstva byla poměrně dobrá a soupeře jsme za zápas pustili pouze do jednoho nebezpečného brejku. V obou poločasech jsme si vypracovali spoustu gólových situací, jejich realizace však často postrádala kvalitu i přesnost. Především Vozáb doslova spaloval jednu možnost za druhou. Ve druhém poločase byl velmi aktivní na pravé straně Plotnárek, který vstřelil jednu branku a další připravil svým spoluhráčům. Hodně z toho těžil Gracl, který dokázal za necelých patnáct minut vstřelit tři branky. Některé naše akce byly fotbalové a na hráčích byla vidět snaha, přesto se v naší hře stále vyskytuje spousta nepřesností, na kterých musíme pracovat."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Štipl (41. Kocmich) - Johanides (41. Bárta), Chleborád, Šmejda (41. Havlina), Skramuský (61. Johanides) - Mašek (41. Žádný), Sládek (41. Stanislav) - Velechovský (41. Plotnárek), Lukáč (41. Gracl), Motyčka - Vozáb (61. Lukáč).

Góly: 52., 56. a 65. Gracl, 3. a 40. Lukáč, 23. Velechovský, 47. Plotnárek.

Rozhodčí: Vilém Horník - Hyc, Ložková

Diváků: 50

Fanshop banner