V pátek přátelsky doma proti Příbrami
Klub

V pátek přátelsky doma proti Příbrami

Redakce

V reprezentační přestávce programu české ePojisteni.cz ligy se uskuteční v pátek 2. září 2016 od 11 hodin přátelské utkání FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram na mladoboleslavském Městském stadionu. Střetnou se v něm týmy z opačných pólů aktuální ligové tabulky.

Pro trenéry obou mužstvem bude přátelský duel vítanou prověrkou hráčských kádrů, kterým velí podobně krátkou dobu. Mladou Boleslav vede Leoš Kalvoda od letošního 10. srpna, když k týmu přišel po odchodu Karla Jarolíma k české reprezentaci. Příbram trénuje Petr Rada od letošního 22. srpna, kdy nahradil Martina Pulpita předčasně odvolaného vedením příbramského klubu pro neuspokojivé výsledky v české lize a vyřazení z českého poháru.
Pro Mladou Boleslav je Příbram nejen pravidelným ligovým rivalem, o čemž svědčí již třiadvacet střetů o mistrovské body, ale i občasným partnerem v přípravě.
Z dosavadních třiadvaceti ligových duelů Mladá Boleslav nad Příbramí vyhrála jedenáct, prohrála čtyři a bez vítěze nerozhodným výsledkem skončilo osm duelů. Celkové skóre 36:23 vyznívá v boleslavský prospěch.
V uplynulých třech letech se boleslavští a příbramští fotbalisté střetli celkem čtyřikrát v různých přípravnách obdobích. V červnu 2013 na hřišti v Dlouhé Lhotě dokonce ve dvou zápasech v jednom dni s výsledky 2:0 a 2:1 pro Boleslav. V lednu 2014 na domácím trávníku Boleslav vyhrála 1:0 a v červnu 2014 na rejšickém hřišti se hrálo nerozhodně 1:1.
Naposledy hrála Mladá Boleslav proti Příbrami ve druhém kole současného ligového ročníku 2016-17 na hřišti u Litavky v neděli 7. srpna a vyhrála 1:0 zdařilým Radovým trestným kopem z 38. minuty.
Po zářijovém přáteláku se v letošní podzimní sezóně Mladá Boleslav s Příbramí střetne do třetice v prvním prosincovém víkendu v duelu o ligové body v předehrávce šestnáctého kola jarního programu.

Fanshop banner