Ze Zlína přivezli tři body za jednoznačnou výhru o tři góly
Klub

Ze Zlína přivezli tři body za jednoznačnou výhru o tři góly

Redakce

Boleslavští ve svém čtvrtém mistrovském utkání zopakovali kvalitní fotbal z předchozího vyhraného duelu nad Příbramí, ve kterém si ve středu předehrávali sedmnácté kolo dorostenecké ligy. V sobotu zlínské vrstevníky porazili na jejich hřišti v areálu Vlastislava Marečka jednoznačným rozdílem tří branek.

Do utkání vstoupili boleslavští dorostenci aktivně a hned od prvních minut útočili a napadali Zlínské ještě na jejich polovině hřiště. Z herní převahy vytěžili dvakrát výhody rohových kopů, které však ještě gólově neproměnili. Ve 13. minutě David Novák poslal zprava krásný centr do zlínské šestnáctky, na který Daniel Novák hlavou nedosáhl a před Machů míč ukopl gólman Šiška do zámezí.
V 15. minutě při další povedené boleslavské akci Šimon sklepl míč pro Komárka, ten přihrál doleva Danielovi Novákovi, jenž přes beka prošel do šestnáctky a z úhlu prostřelil zlínského gólmana Šišku - 0:1.
Po vstřelené brance se hra trochu přiostřila a hráči podstupovali řadu tvrdých soubojů. Ve 27. minutě po hlavičkovém souboji Šimona s jedním z protihráčů byli oba aktéři dokonce ošetřováni. Ve 31. minutě Daniel Novák odtáhl míč po levé straně a po jeho přihrávce Machů pokus o zakončení skončil zblokovaný v zámezí. Ve 33. minutě z obdobné akce Daniela Nováka šel Machů na přední tyči do souboje s gólmanem i obránci a utrpěl tak bolestivý šrám na kotníku, že se po přestávce již nevrátil do hry. V posledních čtyřech minutách prvního poločasu Zlínští zatlačili boleslavské dorostence do šestnáctky a zahrávali několik rohových kopů. Při prvním Truksa vytahoval míč z pod břevna do zámezí. Následovaly další tři rohy a teprve čtvrtý stáhnul boleslavský gólman Truksa do svých rukavic.

Do druhého poločasu nastoupil za zraněného Machů do hry Vejr a ten po pár minutách svého pobytu na hřišti založil gólovou akci.
Ve 48. minutě Vejr vybojoval na půlce míč, přihrál doleva Šimonovi, ten se zbavil dotírajícího soupeře a našel nabíhajícího Davida Nováka, jehož centr Šimon přesnou hlavičkou usměrnil ke vzdálenější tyči zlínské branky - 0:2.
Boleslavští byli nadále při ofenzivní chuti. V 62. minutě na Koubského přetažený centr z levé strany nikým nehlídaný David Novák nedoskočil.
V 63. minutě Komárek sice nezkrotil centr pro vlastní zakončení, ale stihl míč přistrčit k Rudzanovi a ten z hranice šestnáctky krásně trefil růžek zlínské branky - 0:3.
Zlínští po třetí inkasované brance prostřídali tři hráče ve snaze zvrátit nepříznivý vývoj utkání, ale boleslavští dorostenci si své vedení zodpovědnou hrou pohlídali a zaslouženě slavili zisk tří bodů z hřiště soupeře.

Chvála trenéra mladoboleslavských dorostenců Michala Kolčavy byla na místě: "Utkání ve Zlíně jsme zvládli jak herně, tak výsledkově. První poločas byl z naší strany kvalitní a to i na míči. Dařila se nám kombinace. V druhém poločase nám pomohl brzy vstřelený gól a dále jsme pozornou hrou utkání kontrolovali až do konečného hvizdu. Jsem rád za téměř bezchybný a dobrý výkon v obranné fázi. V útočné se nám konečně podařilo více prosadit i střelecky. Všichni hráči odvedli dobré výkony, celý tým si zaslouží pochvalu."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Truksa - Krčmář, Klíma, Král, Rudzan - Koubský, Komárek (90. Chládek) - David Novák (86. Mansfeld), Machů (46. Vejr, 90. Hajdo), Daniel Novák - Šimon (86. Jakub Novák).

Sestava FC Fastav Zlín U19: Šiška - Pavlík (75. Slaměna), Kolář, Matyáš (72. Štěpánek), Janků - Venený, Tureček - Sklenář (46. Pafka), Hellebrand, Nečas - Gettler (72. Zahradník).

Branky: 15. Daniel Novák, 48. Šimon, 63. Rudzan

ŽK: Venený, Kolář - Vejr

Rozhodčí: Vojáček - Lakomý, Gloser

Fanshop banner