Boleslavská neporazitelnost skončila v Hradci Králové
Klub

Boleslavská neporazitelnost skončila v Hradci Králové

Redakce

Lákavé hranice dvaceti neprohraných mistrovských zápasů boleslavští junioři nedosáhli těsně před cílem. Po devatenáctizápasové šňůře neporazitelnosti narazili na přemožitele v Hradci Králové.

První poločas začali Boleslavští podle svého zvyku, to znamená ofenzívně. V 6. minutě běžel z levé strany Klobása sám proti brankáři Lindrovi, ale ten boleslavského útočníka vychytal. To Hradečtí svoji první šanci zápasu proměnili.
V 11. minutě bylo poprvé v tomto utkání horko před boleslavskou brankou a po Krátkého centru se prosadil střelou z otočky Pázler - 1:0.
Hned v následující minutě boleslavskou příležitost lapil Lindr a v 18. minutě byl blízko vyrovnání Bojda, jenž z pozice uvnitř soupeřova vápna tísněn Noskem přestřelil branku. V příštích minutách tempo hry trochu opadlo. Střely hradeckých Nováka a Hynka minuly Vejmolovu branku, na druhé straně se hradecká defenzíva v 35. minutě ubránila boleslavskému trestnému kopu.
Ve 36. minutě se hradecký Schwarz z dvaceti metrů trefil přesně k pravé tyči a síť za Vejmolou se rozvlnila již podruhé - 2:0.
A tak v polovině utkání Boleslavští prohrávali o dva góly.

Druhý poločas začali opět aktivnější Boleslavští, ale bez kýženého efektu. V koncovce se nedařilo ani Hradeckým. Po Novákově centru pádil na boleslavskou branku Pázler a nastřelil Vejmolovu náruč. V 51. minutě Nosek fauloval Vodháněla a protože se tak stalo uvnitř hradecké šestnáctky, nařídil sudí Ginzel penaltu, kterou však Albina neproměnil, neboť jeho nedůrazný kop k levé tyči Lindr chytil. V 58. minutě po Novotného přihrávce se rozhozenému Albinovi nezdařilo zakončení z jasné gólové pozice. Boleslavští navzdory promarněným Albinovým šancím neúnavně usilovali o snížení či případné vyrovnání. Po uplynutí hodiny hry však jejich snahu soupeř torpedoval třetím gólem.
V 63. minutě po Glöcknerově podražení Pázlera získali Hradečtí trestný kop přibližně z dvaceti metrů a sám faulovaný hráč perfektní střelou těsně nad hráčskou zdí skóroval - 3:0.
Deset minut před koncem si Lindr poradil s tečovanou Kühnelovou ranou a o minutu později při dalším boleslavském ataku inkasoval první, ale jak se později ukázalo jediný gól v utkání.
V 80. minutě Vodháněl prokličkoval přes dva protihráče do soupeřovy šestnáctky, jeho přízemní střelu Lindr pouze vyrazil a důrazný Zabilanský úspěšnou dorážkou snížil na 3:1.
Boleslavští tak po devatenácti neprohraných zápasech podlehli soupeři v mistrovském utkání.

Trenér boleslavských juniorů Milan Pechanec k průběhu první letošní mistrovské prohry řekl: „Do utkání jsme vstoupili aktivně a donutili domácí chybovat, jenže brankář Lindr našemu Klobásovi skórovat nedovolil. Byli to naopak Hradečtí, kteří z první akce do naší obrany dokázali vstřelit gól. Po váhání obrany s odkopem byl Pázler rychlejší v zakončení. Další ofenzivní snažení našeho mužstva vyústila jen v šanci Bojdy, ale ten branku netrefil. Domácí pak pokračovali v úžasné efektivitě, když druhá střela na branku skončila u pravé tyče Vejmolovy branky a skóre tak narostlo na nepříjemných 0:2. V druhém poločase jsme byli nadále aktivní a pokoušeli se co nejdříve vstřelit kontaktní gól, což se nám mohlo povést, kdyby Travys Albina proměnil pokutový kop. Teprve na třetí gól z trestného kopu naše družstvo dokázalo reagovat, ale jen jedním gólem Zabilanského. Skončila série výborných výsledků juniorky, ale teď musí být před námi další výzva. Tou nejbližší je porazit v dalším mistrovském utkání Spartu Praha a nadále se pohybovat v popředí tabulky Juniorské ligy."

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Vejmola - Lukeš, Glöckner, Fabián - Kořínek (67. Košek), Albina (73. Zabilanský), Vodháněl, Kühnel (83. Kopa), Novotný (67. Frömmel) - Bojda (46. Dohnalík), Klobása.

Sestava FC Hradec Králové U21: Lindr - Krátký (84. Vyšehrad), Václavek, Nosek, Holeš - Schwarz - Brokeš (81. Šejvl), Habrman, Hynek (60. Zbudil), Novák (75. Dostál) - Pázler (67. Chocholatý).

Góly: 11. a 63. Pázler, 36. Schwarz - 80. Zabilanský

ŽK: Glöckner

Rozhodčí: Ginzel - Kříž, Dobrovolný

Diváků: 74

Fanshop banner