Radost z výhry kalí pomyšlení na Radovo zranění
Klub

Radost z výhry kalí pomyšlení na Radovo zranění

Redakce

Boleslav podruhé v prvoligové historii porazila Hradec, ale radost ze tří získaných bodů mírnilo pomyšlení na zranění Rady, který nedohrál poločas a odjel do nemocnice na vyšetření s podezřením na poškození křížového vazu v koleně.

„Jsem velmi šťastný, že jsme zvládli toto utkání, které bylo velmi těžké," pravil boleslavský trenér Leoš Kalvoda a potvrdil obavy z vážnosti Radova zranění. Případnou absenci tohoto hráče by považoval za velké oslabení mužstva a za obrovské starosti s nahrazením jeho role v boleslavské sestavě. „Radovi přejeme brzké uzdravení, pokud jeho zranění bude vážné," projevil účast hradecký kouč Milan Frimmel.

„Do Mladé Boleslavi jsme jeli s respektem k mužstvu hrajícím pravidelně o evropské poháry, a jehož cíle jsou jiné, než ty naše, ale jeli jsme s ambicemi. Utkání rozhodla boleslavská produktivita a především standardní situace, ze kterých Boleslav skórovala. I když jsme měli standardních situací, především rohových kopů více, neproměnili jsme ani jednu. Prohráli jsme s velmi kvalitním mužstvem, ale se vztyčenou hlavou," zhodnotil utkání hradecký Milan Frimmel, jenž litoval nevyužitých šancí Mareše, Chlebouna a Pázlera.

Boleslavský trenér Leoš Kalvoda o hradeckém soupeři řekl: „Hraje poctivou defenzívu, na kterou jsme byli připravení, a chodí do rychlých brejků, což bude pro každého soupeře těžké. Standardní situace rozhodují kolikrát celé utkání a tentokrát to tak dopadlo. Při některých soupeřových standardkách jsme měli štěstí, že jsme je ubránili, a naopak jsme měli štěstí, že jsme naše dvě proměnili."

Na novinářský dotaz, zda si Hradečtí již na boleslavské hřiště zvykli natolik, že je považují za své domácí, Frimmel upřímně odvětil: „Stadion v Boleslavi je pěkný, když přijdou diváci, jsou slyšet a atmosféra pro fotbal je dobrá, ale domácí prostředí to pro nás není."

Fanshop banner