Neprohráli už osmnáctý mistrák v řadě
Klub

Neprohráli už osmnáctý mistrák v řadě

Redakce

Boleslavští junioři prodloužili letošní neporazitelnost již na osmnáct mistrovských utkání, když k patnácti neprohraným duelům v předchozím ročníku a po remíze v Liberci a vítězství nad Příbramí v novém ročníku přidali čerstvě i výhru v Karviné.

Od první minuty Boleslavští na nic nečekali a pustili se do soupeře. Ve 2. minutě karvinský brankář Pastornický zvládnul centr na konci prvního boleslavského útoku. Novotného střelecký pokus o tři minuty později karvinskou branku minul. Mezi tím boleslavská defenzíva odvrátila bez obtíží první karvinský roh. V 11. minutě karvinský atak zarazil boleslavský stoper Polom. V příští minutě Novotný rozvlnil boční síť karvinské branky. Ve 13. minutě brankář Truksa odboxoval Galuškův trestňák.
V 18. minutě boleslavský trestný kop z místa nedaleko rohu šestnáctky karvinský brankář Pastornický od bližší tyče vyrazil k Dohnalíkovi a ten bez otálení dorážkou z malého vápna otevřel skóre utkání - 0:1.
Vedoucí gól zvýšil boleslavskou ofenzivní chuť a Karvinští měli plno práce odvracet soupeřovy ataky.
Ve 22. minutě Boleslavští získali rohový kop a po jeho rozehrání karvinský brankář Pastornický fauloval Glöcknera tak, že rozhodčí Adámková nařídila pokutový kop, který Vodháněl jistou ranou k levé tyči proměnil - 0:2.
Přestože Boleslavští kontrolovali hru, připustili Karvinské do střeleckých příležitostí, které však Truksa bez větších obtíží zvládal. Až na situaci osm minut před přestávkou.
Ve 37. minutě na centr z pravé strany nechali boleslavští obránci vyskočit Řapka a na jeho oblouček hlavou k levé tyči Truksa nereagoval - 1:2.
Tak i skončilo první dějství.

Druhý poločas na těsném boleslavském vedení nic nezměnil. Boleslavští pozorně bránili a Karvinští bez úspěchu útočili. Blízko vyrovnání byli v 62. minutě, kdy Puchel pádil sám na Truksu, ale ten jeho zakončení vyrazil pravou nohou. Z boleslavských fotbalistů se do nebezpečného zakončení dostal v 65. minutě Bojda, ale nastřelil brankáře Pastornického a dorážku poslal Kořínek zbrkle mimo branku. V 79. minutě opět Puchel ohrozil boleslavskou branku, když střelou z téměř pětadvaceti metrů trefil spojnici tyče a břevna Truksovy branky. V 87. minutě karvinské obraně utekl Novotný, vyhnul se vyběhnuvšímu Pastornickému, ale jeho zakončení z úhlu stačil z lajny opuštěné branky odkopnout obětavě se vracející Puchel.
Výhrou v Karviné boleslavští junioři protáhli svoji neporazitelnost na osmnáct mistrovských utkání. V aktuálním pořadí Juniorské ligy se posunuli na přední pozice.

Trenér boleslavských juniorů Milan Pechanec byl spokojený s celkovou úrovní utkání i s herním projevem svých svěřenců: „Utkání hodnotím jako nadprůměrné svou úrovní juniorské ligy i všech jejích aktérů a jsem rád, že k tomu přispěli i naši hráči. Musím mužstvo pochválit za příkladný bojovný výkon. Škoda jen, že jsme nepřidali uklidňující třetí gól. Hlavně šance Dohnalíka a Novotného v závěru zápasu mohly dát utkání klidnější ráz. Takto jsme čelili do posledních minut tlaku domácích a jejich nebezpečným standardním situacím. Naše obrana v čele s mladým brankářem Truksou chybu už neudělala, a proto jsme si po zásluze odvezli všechny body."

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Truksa - Lukeš, Polom, Glöckner, Kořínek - Kühnel, Košek - Bojda (83. Zabilanský), Vodháněl, Novotný - Dohnalík (87. Malý).

Sestava MFK Karviná U21: Pastornický - Novák, Strakoš, Dendis, Puchel, Smrž (46. Mládek), Galuška, Jakubov, Karčmář, Plesník, Řapek (67. Sas).

Góly: 37. Řapek - 18. Dohnalík, 22. Vodháněl (z pokutového kopu)

ŽK: Pastornický, Dendis, Novák - Bojda, Glöckner, Dohnalík, Polom, Kühnel

Rozhodčí: Adámková - Kotík, Boček

Diváků: 80

Fanshop banner