Základ k výhře položili v úvodní čtvrthodině
Klub

Základ k výhře položili v úvodní čtvrthodině

Redakce

Sedmnáctiletí na domácí Astonce ve druhém kole Memoriálu Vlastislava Marečka těsně přemohli kvalitního protivníka, nad kterým v průběhu zápasu neustále vedli a na konci se zaslouženě radovali z výhry.

V prvním poločase Boleslavští šli do dvougólového vedení hodně brzo, a to v průběhu úvodní čtvrthodiny.
Ve 4. minutě po zbytečném faulu slávistického brankáře na Provazníka získali Boleslavští výhodu pokutového kopu, který Kalabis proměnil ve vedoucí gól - 1:0.
V 9. minutě se slávistický tým po hezké kombinaci z pravé strany dostal do gólové šance a boleslavský brankář Barták musel vytáhnout dobrý zákrok k uhájení čistého konta. Ve 14. minutě byli Boleslavští blízko gólu po hezké akci z pravé strany, kterou zakončil důrazně Kalabis a brankář vyrazil míč k Milnerovi, který dorážkou nepochopitelně trefil již ležícího soupeřova brankáře a neproměnil tak více jak stoprocentní šanci.
V 15. minutě po Moravčíkově rohovém kopu Kuchař na přední tyči úspěšně hlavou zakončil na 2:0.
Ve 21. minutě Slavia opět zahrozila po levé straně a nebezpečnou akci po prudkém centru zakončil jeden z útočníků do připraveného Bartáka.
Ve 27. minutě v boleslavském pokutovém území zbytečně faulující Kučera nabídl Slavii výhodu pokutového kopu - 2:1.

Druhý poločas začal zvýšením boleslavského vedení.
V 51. minutě Provazník individuální akci završil krásnou střelou na 3:1.
V 60. minutě boleslavský tlak vyvrcholil centrem z pravé strany, který zakončil Kuchař hlavou kousek vedle branky. V 63. minutě další povedenou boleslavskou akci z levé strany po zdařilém centru pohotově zakončil Gombáš, ale slávistický obránce obětavým zákrokem míč zablokoval. V 72. minutě slávistický trestný kop z hranice pokutového území Barták vyrazil na rohový kop.
V 75. minutě Slavie předvedla velmi povedenou akci po levé straně a závěrečným centrem se míč dostal na zadní tyči k neobsazenému hráči, který střelou z jedné vymetl všechny pavučiny v boleslavské brance - 3:2.
V závěru utkání měla Slavie velký tlak a vynutila si několik rohů, ale nakonec se domácím chlapcům podařilo utkání dotáhnout do vítězného konce a připsali si tak cenné vítězství proti velmi kvalitnímu protivníkovi.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík i po výhře kritizoval herní projev: „Vítězství nad velmi kvalitním soupeřem bereme a je určitě povzbuzením. I přes výhru musím hráče pokárat za předvedenou hru, která nebyla taková, jakou by jsme se chtěli prezentovat. Nehrála nám středová dvojice záložníků a na naší hře to bylo hodně znát. První poločas nám chybělo větší nasazení, důraz a klid na míči, který jsme často a velmi zbytečně ztráceli a odevzdávali soupeři. Nakonec jsme si pomohli darovanou penaltou a dobře sehraným rohovým kopem. Druhý poločas jsme se mírně zlepšili a sehráli dobrý úsek na začátku druhé poloviny, kde jsme dokázali vstřelit nakonec i rozhodující branku. I přes vítězství je třeba dále pracovat a zlepšovat se, jelikož tento herní výkon by nám v dalších zápasech nemusel stačit."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Barták - Zmij, Horák, Kuchař, Kučera (51. Mrnka) - Pour (41. Strouhal), Kalabis (51. Gombáš) - Milner (41. Para), Majer, Moravčík - Provazhník (79. Mísař).

Branky FK MB U17: 5. Kalabis (z pokutového kopu), 15. Kuchař, 51. Provazník

Rozhodčí: Vaňousek - Kuka, Pažout

Diváků: 100

Fanshop banner