Nový trenér Kalvoda čekal od týmu kvalitnější ofenzívu
Klub

Nový trenér Kalvoda čekal od týmu kvalitnější ofenzívu

Redakce

Pro nového mladoboleslavského trenéra Leoše Kalvodu dopadla premiéra špatně, když na domácím hřišti mužstvo pod jeho vedením prohrálo s prvoligovým nováčkem. Jeho protějšek Jozef Weber uznal, že Karviná měla v Boleslavi velké štěstí.

„Dost těžko se mně hodnotí první zápas v Boleslavi s tak nepříznivým výsledkem," byla první slova Leoše Kalvody po prohře Boleslavi s Karvinou 1:2. „Vždyť Karviná měla dvě tři šance a dala nám dvě branky. To je potom těžké, ale fotbalový život je takový," dodal Kalvoda, který do zápasu poslal tým ve složení z předchozích dvou ligových duelů s logickým vysvětlením: „Nechtěl jsem do rozestavení a zažitého stylu hry zasahovat. Po dvou zápasech a šesti bodech jsem neměl důvod něco měnit."
Když hodnotil průběh utkání, zlobil se na chybující jedince: „První poločas kluci předvedli slušný výkon, viděl jsem, že na to mají. Ale takové chyby, z jakých jsme dostali góly, první po standardce a druhý po chybné Hůlkově rozehrávce, si nemůžou dovolit dělat, na tom musíme zapracovat. V herním projevu mně chybělo více hry dopředu. Nebudu po jedné prohře provádět radikální změny či rozdávat pokuty, ale hráči si musí uvědomit, že nelze odehrát slušně jenom první poločas a ve druhém poločase zápas ztratit po hrubých chybách."

Karvinský trenér Jozef Weber byl z první prvoligové výhry nadšený a zároveň i sympaticky věcný a soudný. „Prožíváme euforii z prvního vítězství v lize, ale když se na to podívám s chladnou hlavou, přiznávám, že v první půli jsme měli obrovské štěstí. Boleslavští byli jasně lepší a my se jich báli tak, že svým způsobem jsme jim vítězství nabízeli. Jejich střed zálohy nám dělal problémy, protože Kuba Rada hraje ve velké formě, proto jsme do druhé půle posílili střed hřiště a zlepšili se. Naše vítězství bylo šťastné, fotbalová štěstěna stále na naší straně, i tak jsem za tři body rád. Případnou euforii hráčů zkrotím, až jim ukážu video," řekl Jozef Weber s dodatkem, že karvinští hráči si dosavadní pracovitost vítězství v lize zasloužili.

Fanshop banner