Z výrazné převahy nevytěžili ani bod
Klub

Z výrazné převahy nevytěžili ani bod

Redakce

Boleslavští nečekaně prohráli doma s prvoligovým nováčkem, přestože měli většinu utkání výraznou územní převahu. Po inkasovaných dvou gólech zpanikařili a nepříznivý vývoj nedokázali navzdory obrovskému tlaku zvrátit.

První poločas začali Boleslavští s obrovskou chutí a hned z první akce si vypracovali velmi dobrou střeleckou příležitost. Chramosta přihrál Radovi, jeho ránu gólman Laštůvka vyrazil pouze k Magerovi a ten z deseti metrů nastřelil břevno. Většinu času do přestávky se hrálo na karvinské polovině hřiště. Boleslavští sice dlouho drželi míč, ale jejich akce vyznívaly bez gólového efektu. Ani jeden z osmi rohových kopů k úspěšnému zakončení nevedl. Marně centroval Vukadinovič, bez úspěchu stříleli Jánoš, Rada, Chramosta, Vukadinovič, nepřesně hlavičkoval Rada.
Teprve ve 43. minutě padl gól. Magerův přízemní centr si uprostřed karvinského vápna zpracoval Rada a zakončením po zemi k levé tyči nedal Laštůvkovi šanci - 1:0.

Druhý poločas všichni na mladoboleslavském stadionu, hráči, trenéři a především diváci, očekávali pokračování boleslavské ofenzívy, ovšem už s vylepšenou koncovkou. Po čtvrthodinovém jalovém útočení však Boleslav zažila šok.
V 58. minutě po Budínského rohu a překvapivých zmatcích před Divišovou brankou protlačil Janečka míč do boleslavské branky - 1:1.
V 59. minutě Karvinští zachytili Hůlkovu nepovedenou rozehrávku, Jurčo přihrál osamocenému Šislerovi, který nekompromisně prostřelil Diviše - 1:2.

Boleslavští na pár minut znervózněli a nebyli schopní si přesně přihrát. I když se na posledních dvacet minut vrátili k nátlakové a kombinační hře, s nepříznivým vývojem utkání už nic nesvedli. Karvinští svoji branku bránili obětavě a mnohdy s velkým štěstím. Jánoš netrefil branku, Magera se neprosadil hlavou, s Přikrylovou nedůraznou střelou si Laštůvka poradil. V poslední minutě jedna z mnoha nadějných boleslavských akcí skončila Chramostovým ofsajdem a ve čtyřminutovém nastavení boleslavská neschopnost dát gól dosáhla vrcholu, když si Fleišmanův povedený centr na malém vápně Klobása zpracoval tak nešťastně, že zahrál rukou a ze střelecké příležitosti tak nic nebylo.
Boleslavští prohráli první utkání pod novým trenérem Leošem Kalvodou, který u týmu vystřídal Karla Jarolíma, jenž odešel k české reprezentaci.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Pauschek (81. Takács), Kúdela, Hůlka, Fleišman - Jánoš, Rada - Vukadinovič (71. Klobása), Magera, Kalabiška (65. Přikryl) - Chramosta.

Sestava MFK Karviná: Laštůvka - Janečka, Dreksa, Hošek, Eismann - Šisler (89. Panák) - Zelený, Moravec, Budínský (84. Košťál), Voltr - Jurčo.

Góly: 43. Rada - 58. Janečka, 59. Šisler

ŽK: Magera, Rada - Eismann, Jurčo

Rozhodčí: Houdek - Moláček, Mokrusch

Diváků: 3677

Fanshop banner