Na nedělním turnaji v Braňanech skončili třetí
Klub

Na nedělním turnaji v Braňanech skončili třetí

Redakce

Boleslavští skončili třetí ve 4. ročníku dorosteneckého turnaje O pohár starosty obce Braňany, kterého se zúčastnila čtyři družstva s hráči narozenými v roce 2000: FK Teplice U17, FK Ústí nad Labem U17, FK Baník Most 1909 U17 a FK Mladá Boleslav.

Semifinále turnaje O pohár starosty obce Braňany: FK Teplice U17 - FK Baník Most U17 0:1

Semifinále turnaje O pohár starosty obce Braňany: FK Ústí nad Labem U17 - FK Mladá Boleslav U17 2:0 (2:0)
Už ve 3. minutě měli Ústečtí první velkou šanci po hezké kombinaci přes celé hřiště, kterou zakončili kousek vedle boleslavské branky. V 7. minutě další gólovou šanci po povedené ústecké akci na jeden dotek zlikvidoval brankář Hartych. Boleslavští odpověděli v 11. minutě, ale Milnerovi se v závěru samostatného úniku klička brankáři nepovedla.
Ve 14. minutě se Ústečtí krásnou finální nahrávkou mezi boleslavské středové obránce dostali do šance, kterou proměnili ve vedoucí gól - 1:0.
Ve 23. minutě ústecký trestný kop ze strany hřiště a nedůslednost boleslavské defenzívy znamenaly branku na 2:0.

Ve 28. minutě zakončení se střední vzdálenosti po hezkém ústeckém ataku zlikvidoval dobrým zákrokem brankář Hartych, jenž patřil k nejlepším členům boleslavského družstva.
Po změně stran se již skóre nezměnilo. Ve 35. minutě další ústeckou šanci, ke které přispěli boleslavští obránci nepozorností, zmařil Hartych. Ve 40. minutě po centru z levé strany nedůrazně zakončil boleslavský útok Čech. Ve 45. minutě Ústečtí opět přehráli boleslavskou středovou řadu, která v tomto utkání nebyla vidět, a tak opět situaci zachraňoval brankář Hartych. O tři minuty později mu pomohlo břevno, které soupeř nastřelil trestným kopem. V 56. minutě ojedinělou boleslavskou šanci nevyužil Para, když utíkal sám na ústeckého brankáře, ale jeho nepřesné zakončení mířilo hodně mimo branku.
Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík byl zklamaný až rozezlený: „Jedna velká ostuda. Jinak se utkání nedá hodnotit. Soupeř byl ve všech činnostech lepší a zaslouženě vyhrál. Jediný, kdo snesl měřítko, byl brankář Hartych, který boleslavský tým uchránil od většího debaklu."
Sestava FK Mladá Boleslav U17 proti Ústí n.L.: Hartych - Mísař, Vajgl, Le Chí, Mrnka (26. Zmij) - Čech, Strouhal, Gombáš, Kučera - Para, Milner (26. Moravčík).

Malé finále o 3. místo turnaje O pohár starosty obce Braňany: FK Teplice U17 - FK Mladá Boleslav U17 0:3 (0:1)
Boleslavští začali nesoustředěně a ve 2. minutě po nedorozumění Mrnky s brankářem Bartákem nabídli soupeři velkou šanci, teplický hráč však netrefil prázdnou branku. V 6. minutě Provazník zatáhl míč po levé straně a po jeho centru Pour střílel pouze do teplického brankáře.
V 7. minutě Moravčík v závěru individuální akce pravou nohou tvrdě vymetl šibenici teplické branky a otevřel tak skóre utkání - 0:1.
V 11. minutě povedenou boleslavskou akci přes celé hřiště zakončil Pour střelou z bezprostřední blízkosti opět jen do soupeřova brankáře. V příští minutě Majer jen o kousek minul teplickou branku. Ve 25. minutě další boleslavskou gólovou šanci neproměnil Provazník.
Brzy po změně stran Boleslavští zvýšili své vedení a rozhodli tak o osudu utkání.
Ve 32. minutě po krásném centru Milnera hlavičkoval přesně k tyči Kalabis - 0:2.
Ve 36. minutě Boleslavští zužitkovali rychlý brejk, když Horák hezky přihrál na Milnera, z jehož centru na přední tyči Provazník v plném běhu hlavou vstřelil třetí branku utkání - 0:3.

V 51. minutě v pěkné boleslavské fotbalové akci míč putoval od Milnera přes Provazníka ke Kalabisovi, který sám před brankářem přestřelil branku.
Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík byl tentokrát spokojenější: „Až na úvod utkání, kdy jsme přežili dvě větší šance soupeře, jsme byli lepším týmem a zaslouženě vyhráli. V naší hře jsem viděl nedostatky, ale oproti prvnímu turnajovému utkání měla hra nějakou tvář, intenzitu a nasazení."
Sestava FK Mladá Boleslav U17 proti Teplicím: Barták - Zmij, Horák, Kuchař, Mrnka (20. Kučera) - Pour, Kalabis - Milner, Majer, Moravčík (45. Para) - Provazník.
Branky: 7. Moravčík, 32. Kalabis, 36. Provazník

Finále turnaje O pohár starosty obce Braňany: FK Baník Most U17 - FK Ústí nad Labem U17 0:0 (7:6 v penaltovém rozstřelu)

Konečné pořadí turnaje O pohár starosty obce Braňany: 1. FK Baník Most U17, 2. FK Ústí nad Labem U17, 3. FK Mladá Boleslav U17, 4. FK Teplice U17.

Fanshop banner