Letní přípravu uzavřeli remízou
Klub

Letní přípravu uzavřeli remízou

Redakce

V posledním přípravném utkání před novou mistrovskou sezónou remizovali boleslavští dorostenci s družstvem devatenáctiletých libereckých fotbalistů, kteří nezvládli baráž s Hlučínem a sestoupili z celostátní ligy do druhé nejvyšší dorostenecké soutěže.

V první polovině hry Liberečtí přehrávali boleslavské dorostence v poli, ale gólově se první prosadili Boleslavští.
Ve 20. minutě ve zdařilé akci Machů přihrál Davidu Novákovi, ten prošel mezi libereckými beky do soupeřovy šestnáctky a perfektně předložil míč doprava dobíhajícímu Jakubovi Novákovi, tomu již stačilo skórovat do odkryté branky - 0:1.
Ve 36. minutě Liberečtí vyrovnali povedenou střelou z hranice šestnáctky do růžku branky gólmana Zemana, který si na míč sice sáhl, ale ten skončil od břevna za jeho zády - 1:1.
V druhé polovině se hra vyrovnala, ale ani jeden z aktérů se v ní brankově neprosadil.

Trenér boleslavských dorostenců Michal Kolčava: „V dnešním utkání jsme nepodali optimální výkon. V prvním poločase nás Liberec přehrával ve všech činnostech. Druhý poločas jsme se zlepšili, soupeře jsme do větších šancí již nepouštěli. V útočné fázi nám však chyběl klid a lepší výběr řešení. Věřím, že utkání pro nás bylo varováním a k dalším přistoupíme mnohem lépe."

Sestava FK Mladá Boleslav U19 v 1. poločase: Zeman - Procházka, Najman, Král, Rudzan - Hajdo, Koubský - Novák Jakub, Machů, Novák Daniel - Novák David.
Sestava FK Mladá Boleslav U19 v 2. poločase: Zeman - Najman, Komma, Král, Rudzan - Hajdo, Komárek - Chládek, Koubský, Novák Daniel - Procházka.

Branka FK MB U19: 20. Jakub Novák

Fanshop banner