Tři body trefil Rada trestným kopem
Klub

Tři body trefil Rada trestným kopem

Redakce

Boleslavští vezou z Příbrami tři body za výhru, kterou zařídil podobně jako v letošní jarní sezóně Rada přesně zahraným trestným kopem, tentokrát však nikoliv v nastaveném čase, ale již po půlhodině hry.

Úvodních pět minut byli aktivnější Příbramští a kopali dva rohy. K obdobné standardní situaci se na druhé straně Boleslavští dostali v 6. minutě. O dvě minuty později po Pauschekově chybě Divíškův centr proletěl boleslavským brankovištěm, což byla na příští dlouhé minuty ojedinělá příbramská nebezpečná akce. Boleslavští převzali kontrolu nad hrou a postupnými útoky se pokoušeli dostat na dostřel příbramské branky. Nejčastěji ji pokusy z dálky ohrožoval Rada.
Ve 21. minutě Valenta pokazil přihrávku a příbramský Peltier vyrazil po pravé straně do brejku, z jeho centru pálil Rezek z patnácti metrů nad boleslavskou branku. Ve 34. minutě pěkný Vukadinovičův centr odboxoval od příbramské branky její strážce Hruška.
Ve 38. minutě vyrazil kolmo k příbramské brance Takács a po jeho podražení Rada trefil trestný kop z dvaceti metrů za hráčskou zeď k levé tyči, od které se míč odrazil za Hruškova záda - 0:1.
Příbramští okamžitě odpověděli akcí z pravé strany, Peltierovu přízemní křížnou střelu Diviš vytlačil mimo branku a zmařil tak největší soupeřovu šanci v prvním poločase. Ten skončil těsným boleslavským vedením.

Druhý poločas začal nadějnou boleslavskou akcí, která skončila Chramostovým ofsajdem. V 61. minutě byl Chramosta opět v šanci, tentokrát po Takácsově přiťuknutí v souladu s pravidly, ale jeho zakončení brankář Hruška vyrazil na roh. O tři minuty později Hruškou vyraženou Vukadinovičovu ránu dorážel hodně nepřesně Kalabiška. V 68. minutě Fleišmanův centr usměrnil Chramosta vedle branky. Čtvrt hodiny před koncem Chramosta hlavičkoval po Vukadinovičově centru opět vedle branky a opět z ofsajdové pozice, což sudí odmávali a odpískali. Deset minut před koncem Radův trestňák usměrnil Kalabiška hlavou nepřesně a o pět minut později Mebrahtovu parádní kolmici na Kalabišku zastavili rozhodčí opět kvůli ofsajdu.
V nastavených čtyřech minutách si Příbramští vynutili trestný kop, který Pilík rozehrál do boleslavské šestnáctky plné bránících i útočících hráčů včetně příbramského brankáře Hrušky. Jeho boleslavský protivník Diviš nebezpečný oblouček vytlačil na roh, tomu se Boleslavští ubránili a radovali se z výhry.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Pauschek, Kúdela, Hůlka, Fleišman - Takács (62. Magera), Rada - Jánoš, Valenta (56. Kalabiška), Vukadinovič - Chramosta (80. Golgol Mebrahtu).

Sestava 1. FK Příbram: Hruška - Mareš, Nikolič, Chaluš, Ferrara - Tregler, Krameš (77. Tomáš Pilík) - Peltier (80. Brandner), Rezek (72. Mahmutovič), Divíšek - Majtán.

Gól: 38. Rada

ŽK: Tregler, Chaluš

Rozhodčí: Nenadál - Dobrovolný, Boček

Diváků: 2000

Fanshop banner