Trenér i kapitán Boleslavi věří v postup
Klub

Trenér i kapitán Boleslavi věří v postup

Redakce

V předvečer odvetného utkání třetího předkola Evropské ligy FK Mladá Boleslav - FK Shkëndija 79 Tetov mezi novináře přišli boleslavský trenér Karel Jarolím a kapitán mužstva Lukáš Magera. Oba vyjádřili přesvědčení, že boleslavské mužstvo má v odvetě na to, aby smazalo dvougólové manko z prvního utkání.

Hned první novinářský dotaz směřoval na trenéra, kdo ve stoperské dvojici nahradí distancovaného stopera Hůlku. „Do zítřka mám ještě času dost vymyslet, kdo Hůlku nahradí," odvětil Karel Jarolím a k podrobnějšímu sdělení se už neměl. Pro čtvrteční odvetu nemůže počítat nejen s Hůlkou vyloučeným v prvním utkání, ale dále také se zraněnými Čmovšem (koleno), Fabiánem (sval), Kyselou (kotník) a nemocným Klobásou (zuby). Zcela zdráv po svalovém zranění ještě není Polom. V porovnání s prvním zápasem opustil boleslavskou marodku Přikryl a bude už připravený zasáhnout do důležitého duelu.
„Výsledek z prvního zápasu je nepříznivý, ale zbraně neskládáme. Musíme však být obezřetní a zároveň úderní. Dobře víme, jak je Shkendija nebezpečná z protiútoků, což předváděla v prvním předkole v odvetě v polském Krakově," řekl Karel Jarolím a přidal přání, jaký vývoj boleslavské odvety by se mu líbil. „Bylo by pro nás dobře, kdyby se nám podařilo vstřelit brzo branku a případně do přestávky přidat druhou. Když se to nepovede, půjdeme do rizika, protože chceme vývoj otočit a postoupit. Důležitá bude trpělivost, ale ne taková, kterou bysme uspali sami sebe," dodal Karel Jarolím a zdůraznil, že hodně bude záležet na psychické vyrovnanosti všech boleslavských fotbalistů: „Mysl každého hráče musí být čistá a klidná."

Kapitán mužstva Lukáš Magera potvrdil, že týmu psychicky pomohlo ligové vítězství nad Libercem tři nula. „Nám se ten zápas povedl, dali jsme v něm brzký gól a příležitostí měli dost na to, aby bylo vítězství větší, než jenom tři nula." K makedonskému soupeři Lukáš Magera řekl: „Hned po prohraném zápase ve Skopje jsme si v kabině řekli, že v síle našeho mančaftu je postoupit. Když jsme je dobře napadli, tak měli v obraně problémy a přes strany jsme se k jejich brance dostávali, bohužel jsme příležitosti nedohráli do gólů." Kromě Magerovy víry, že po krajích by boleslavští hráči měli mít šance makedonského protivníka zaskočit, připomněl kapitán boleslavského tým nespornou výhodu domácího prostředí: „Doma hrajeme uvolněněji, než na soupeřových hřištích, i když je pravda, že když chceme hrát o přední umístění v české lize a uspět v Evropě, musíme hrát dobře doma i venku, ale doma nám to zatím jde líp."

Fanshop banner