Na turnaji v Čáslavi skončili třetí
Klub

Na turnaji v Čáslavi skončili třetí

Redakce

Sedmnáctiletí boleslavští fotbalisté se bezprostředně po soustředění v poslední červencové sobotě zúčastnili dorosteneckého turnaje O Žižkův palcát ve Vodrantech, kde v penaltovém prohráli postup do finále a v souboji o třetí místo jasně vyhráli.

Výsledky turnaje O Žižkův palcát

Semifinále: FK Čáslav U17 - FK Viktoria Žižkov U17 3:6, 1. FK Příbram U17 - FK Mladá Boleslav U17 0:0 (4:3 v penaltovém rozstřelu)
O třetí místo: FK Čáslav U17 - FK Mladá Boleslav U17 0:6
Finále: 1. FK Příbram U17 - FK Viktoria Žižkov U17 2:1
Konečné pořadí turnaje O Žižkův palcát: 1. 1. FK Příbram U17, 2. FK Viktoria Žižkov U17, 3. FK Mladá Boleslav U17, 4. FK Čáslav U17

Statistiky utkání boleslavských dorostenců

1.FK Příbram U17 - FK Mladá Boleslav U17 0:0 (4:3 v penaltovém rozstřelu)
Boleslavští dorostenci začali velkým tlakem, který ve 3. minutě vyvrcholil Majerovým centrem Majera a následnou Milnerovou hlavičkou, bohužel mimo branku. O deset minut později ve finále hezké boleslavské akce z pravé strany Provazníkovo zakončení příbramský brankář vyrazil na rohový kop. V 18. minutě Příbram zahrála nebezpečně rohový kop na přední tyč, kde hlavičkující hráč minul o kousek boleslavskou branku. Ve 24. minutě v další příbramské šanci po rohovém kopu nebezpečnou střelu brankář Barták vytáhl na rohový kop.
Druhý poločas začali lépe Příbramští. Ve 46. minutě těsně přestřelili boleslavskou branku. Boleslavští odpověděli ve 48. minutě, kdy Provazník zatáhl míč po levé straně, odkud přihrál před branku, kde na míč o kousek nedosáhli dva jeho spoluhráči. V 67. minutě po rychlém a přesném přechodu na tři přihrávky se dostal do samostatného úniku Para, který sice překonal brankáře, ale netrefil branku. V 80. minutě z hranice pokutového území Gombáš trestným kopem Gombáš nastřelil příbramskou zeď.
Po nerozhodném výsledku následoval penaltový rozstřel. Hráči kopali šest sérií a z boleslavských postupně Gombáš dal, Strouhal nedal, Milner dal, Zmij, Provazník a Majer neproměnili.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík řekl: „Prvních třicet minut jsme soupeře přehrávali a předvedli velmi dobrý výkon. Do konce poločasu se hra vyrovnala a soupeř hrozil hlavně ze standardních situací. Druhý poločas soupeř držel více míč, ale většinu času pouze u svého pokutového území. Náš tým už nebyl tak aktivní, ale nepouštěl soupeře blíže k brance. Ve druhém poločasu nám hůře pracovala záložní trojice, hlavně Pour a Moravčík se nedostávali tolik do hry, jako v první polovině utkání a na naší hře to bylo znát. I přesto jsme si dokázali vytvořit největší šanci utkání, když běžel Para sám na brankáře. Pokutové kopy jsme nezvládli a to i přesto, že brankář Barták tři penalty soupeřů zneškodnil."

Sestava FK Mladá Boleslav U17 proti Příbrami: Barták - Zmij, Horák, Kuchař, Mrnka - Pour (65. Strouhal) - Kučera (65. Para), Majer, Moravčík (55. Gombáš), Milner - Provazník.

FK Čáslav U17 - FK Mladá Boleslav U17 0:7 (0:4)
Na začátku utkání již ve 3. minutě měl šanci Vajgl, ale samostatný únik zakončil vedle čáslavské branky.
V 9. minutě Gombáš našel nabíhajícího Čecha a ten střelou podél brankáře vstřelil úvodní branku utkání - 0:1.
Ve 14. minutě Kučera vybojoval míč, přetlačil několik protihráčů a individuální akci zakončil brankou na 0:2.
Ve 33. minutě opět Kučera vybojoval míč, tentokrát přihrál Čechovi, který si v souboji s brankářem vedl zdárně a zvýšil na 0:3.
Ve 35. minutě po Strouhalově přihrávce Para střelou podél brankáře skóroval na 0:4.
Po změně stran Boleslavští přidali další tři góly a dovedli utkání do vítězného konce.
Ve 39. minutě individuální akce Pary skončila zablokováním koncovky, ale Vajgl na několikrát dorazil míč do prázdné branky - 0:5.
Ve 42. minutě Gombáš v samostatném úniku přehozením čáslavského brankáře dal hezkou branku na 0:6.
V 50. minutě Para samostatný únik zakončil mimo soupeřovu branku.
V 62. minutě po Kalabisově nahrávce vstřelil svou druhou branku v tomto utkání Gombáš a stanovil tak konečné skóre utkání na 0:7.

I přes výrazné vítězství byl trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík nespokojený: „Utkání musím hodnotit negativně. Soupeř byl slabší úrovně a náš tým nepodal dobrý výkon i přesto, že vstřelil několik branek a předvedl několik dobrých kombinací. Hráči byli zbytečně nervózní a nepřesní. Neplnili požadované úkoly a hráli si svou hru, která neměla žádnou úroveň a intenzitu. Utkání jsme měli zvládnout herně mnohem lépe."

Sestava FK Mladá Boleslav U17 proti Čáslavi: Hartych - Mísař, Horák (36. Kuchař), Le Chí, Kučera (36. Mrnka) - Kalabis - Čech, Gombáš, Strouhal, Mrnka - Vajgl.

Branky: 9. a 33. Čech, 42. a 62. Gombáš, 14. Kučera, 35, Para, 39. Vajgl.

Fanshop banner