Staršímu německému soupeři těsně podlehli
Klub

Staršímu německému soupeři těsně podlehli

Redakce

Druhé přípravné utkání v rámci soustředění v Heřmanicích v Podještědí boleslavští sedmnáctiletí dorostenci těsně prohráli s německým soupeřem, který nastoupil s věkově staršími hráči.

První poločas začali boleslavští mladíci dobře a brzo vedli.
V 11. minutě založil povedenou akci Majer kolmou nahrávkou Pourovi a z jeho krásného centru rozběhnutý Bičiště hlavou vstřelil první branku utkání - 1:0.
Neuběhlo však ani deset minut a skóre bylo srovnané.
Ve 20. minutě po Vajglově špatném vystoupení a Kuchařově minutí finální nahrávky zakončil soupeř brejk střelou podél vybíhajícího brankáře Bartáka - 1:1.
Ve 23. minutě hezkou boleslavskou akci středem hřiště po narážečce s Provazníkem zakončil Majer střelou vedle pravé tyče německé branky. Ve 26. minutě boleslavský gólman Barták vyrazil nebezpečnou střelu ze střední vzdálenosti na rohový kop. Ve 34. minutě na Parův centr o kousek nedosáhl nabíhající Kuchař. Ve 35. minutě po dalším Parově centru před německou brankou vznikl závar, při kterém rozhodčí odpískal Pourovi útočný faul. Ve 36. minutě po autovém vhazování a spolupráci s Provazníkem netrefil branku Majer. Ve 41. minutě po rozehrání boleslavského rohu se míč odrazil ke Strouhalovi, jehož dobrou střelu neugersdorfský brankář vyrazil na další rohový kop.
Ve 42. minutě obrovsky chyboval boleslavský brankář Bartáka, který nezodpovědným kličkováním uvnitř vlastního pokutového území přišel o míč a usnadnil tak soupeři vstřelit jednoduchou branku na 1:2.
Ve 45. minutě po zaváhání Vajgla se dostal jeden z německých útočníku sám před boleslavskou branku, ale proti německému zakončení předvedl povedený zákrok Barták.

Po přestávce se do druhého poločasu vrátili Boleslavští se ztrátou, kterou přes veškerou snahu nedohnali. V 60. minutě byl při průniku na hranici německého pokutového území faulován Čech a následným trestným kopem Moravčík trefil břevno soupeřovy branky. V 64. minutě německé zakončení z dálky mířilo kousek vedle Hartychovy branky. V 66. minutě po chybě neugersdorfských obránců se dostal k míči Milner a sám před brankářem zvolil bohužel dlouhou kličku a velkou šanci na vyrovnání nevyužil. O minutu později na opačné straně hřiště při závaru před Hartychovou brankou se Boleslavští ubránili sérií obětavých zákroků.
V 70. minutě boleslavský obránce Mrnka nestačil reagovat na rychlou kličku protivníka a ten střelou z rohu trestného území trefil zadní šibenici - 1:3.
V 71. minutě Dolejší vysunul hezkou nahrávkou unikajícího Gombáše, který v samostatném úniku trefil pouze vybíhajícího brankáře. V 75. minutě na Moravčíkův trestný kop nedosáhli před prázdnou brankou dva jeho spoluhráči jen o kousek. V 76. minutě po dalším Moravčíkově trestňáku Horákovo zakončení minulo branku soupeře. V 85. minutě při závaru před neugersdorfskou brankou Kalabisovo zakončení v poslední chvilce zablokovali bránící hráči.
V 89. minutě po Gombášově rohovém kopu Horák důraznou hlavičkou do šibenice snížil boleslavskou prohru na 2:3.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík byl s úrovní přípravného duelu spokojený: „Sehráli jsme velmi dobré přípravné utkání ve velkém tempu. Soupeř se prezentoval rychlou a agresivní hrou. Náš tým po úvodních deseti minutách, kdy jsme měli problém zachytit rychlost utkání, se dokázal soupeři vyrovnat. Do konce zápasu se hrálo vyrovnané utkání dobré úrovně se šancemi na obou stranách. Hráči se museli vyrovnávat z důrazem starších protihráčů, což byl jeden ze záměrů tohoto přípravného utkání. Zápasu by slušela závěrečná remíza, bohužel jsme udělali individuální chyby a soupeř byl proto o jednu branku úspěšnější. Celkově mám z utkání i přes porážku dobrý pocit."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Barták (46. Hartych) - Zmij (46. Kučera), Vajgl (46. Horák), Kuchař (46. Le Chí), Mísař (46. Mrnka) - Pour (46. Kalabis) - Para (46. Čech), Majer (46. Gombáš), Strouhal (46. Moravčík), Bičiště (46. Milner) - Provazník (46. Dolejší).

Branky FK MB U17: 11. Bičiště, 89. Horák

Fanshop banner