Staršího protivníka z Varnsdorfu rozstříleli
Klub

Staršího protivníka z Varnsdorfu rozstříleli

Redakce

První přípravné utkání heřmanického soustředění vyhráli boleslavští sedmnáctiletí dorostenci nad staršími varnsdorfskými protivníky vysoko. Z devíti dal čtyři góly Provazník, který navíc ještě nastřelil tyč, vydřel pro tým penaltu a na dva další góly přihrál.

V prvním poločase Boleslavští snaživého soupeře mimořádně nepřehrávali a skórovali jen dvakrát. V 9. minutě po Gombášově rohovém kopu se do gólové šance dostal Dolejší, ale střílel vedle branky. O dvě minuty později Kučerův centr Gombáš usměrnil kousek mimo branku.
Ve 14. minutě Lechího dlouhý míč jeden z varnsdorfských obránců nešťastně hlavičkoval do vlastní branky a pomohl tak Boleslavi ke snadnému vedení - 1:0.
Ve 20. minutě po Gombášově křížném pasu Milner utekl soupeřově obraně, ale v samostatném úniku svou šanci neproměnil, neboť nastřelil brankáře.
Ve 25. minutě Dolejší vymyslel gólovou nahrávku pro Gombáše, který zvýšil boleslavské vedení na 2:0.
Ve 27. minutě po centru z levé strany se ocitl sám před varnsdorfským brankářem Strouhal, ale přestřelil branku. Ve 31. minutě v závěru rychlé boleslavské kombinace středem hřiště utíkal sám na soupeřovu branku Gombáš, jeho zakončení však brankář chytil. Ve 35. minutě se Varnsdorfští dostali ke své jediné šanci v první polovině utkání po přetaženém centru z levé strany, ovšem jejich útočník zakončil kousek vedle branky.

Druhý poločas byl v provedení boleslavských dorostenců vydařený herně i střelecky.
Ve 46. minutě Provazník předvedl nádhernou individuální akci, při níž obešel několik protihráčů a zakončením podél brankáře vstřelil hezkou branku na 3:0.
V 52. minutě Kučera utekl po pravé straně a z jeho přihrávky Provazník nastřelil tyč soupeřovy branky. V 57. minutě po faulu na pronikajícího Provazníka získali Boleslavští výhodu penalty, kterou však Pour nevyužil, když netrefil vůbec branku soupeře.
V 60. minutě Kučera poslal do úniku Provazníka, který předložil míč Parovi, jenž dorážel do prázdné branky - 4:0.
V 62. minutě Provazník utekl po levé straně a po jeho přihrávce Pour střelou bez přípravy zvýšil na 5:0.
V 63. minutě Gombáš zatáhl míč po pravé straně a našel Provazníka, který na zadní tyči vstřelil branku na 6:0.
V 65. minutě Kučera vybojoval míč na půli hřiště, posunul ho na Gombáše, jenž poslal do úniku Provazníka a ten střelou podél brankáře skóroval - 7:0.
V 68. minutě Moravčík završil boleslavskou akci nastřelením břevna varnsdorfské branky.
V 71. minutě Para utekl po pravé straně a jeho ostrý centr Kuchař po agresivním předskočení protihráčů na přední tyči usměrnil do branky - 8:0.
V 74. minutě boleslavskou kanonádu uzavřel Provazník po hezké kombinaci - 9:0.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík byl spokojený jenom částečně: „Konečný výsledek pro mě nebyl v tomto utkání rozhodující. První poločas jsme absolutně nezvládli. Přístup hráčů byl velmi špatný a naše hra vypadala hrůzostrašně. Soupeř pouhou bojovností a větší chutí byl vyrovnaným soupeřem a nedovolil nám dostat se k naší hře. Hráči, kteří nastoupili v prvním poločase, mě velmi zklamali. Druhý poločas jsme byli jednoznačně lepším týmem. Vstřelili jsme hezké branky a po celou dobu ve hře dominovali. Hráči ve druhé polovině ukázali spoluhráčům, co znamená pracovat a hrát na sto procent a napravili tak celkový dojem našeho týmu."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Barták - Kučera (46. Zmij), Horák (40 Kuchař), Le Chí (46. Vajgl), Mrnka (46. Mísař) - Kalabis (35. Pour) - Čech (46. Para), Gombáš (70. Strouhal), Strouhal (46. Moravčík), Milner (46. Kučera, 70. Milner) - Dolejší (46. Provazník).

Branky: 46., 63., 65. a 74. Provazník, 25. Gombáš, 60. Para, 62. Pour, 71. Kuchař, 14. vlastní soupeře

Fanshop banner