Boleslav ve Skopje padla v oslabení
Klub

Boleslav ve Skopje padla v oslabení

Redakce

V prvním střetnutí třetího předkola Evropské ligy Boleslavští prohráli o dva góly a v odvetě budou mít velmi složitou pozici. Téměř hodinu drželi čisté konto, ale po Hůlkově vyloučení v oslabení pustili soupeře do vedení.

Utkání se hrálo na největším a nejmodernějším stadionu v Makedonii, který se oficiálně jmenuje National Arena Philip II of Macedonia a je domácím hřištěm nejúspěšnějšího makedonského klubu Vardar Skopje i makedonského reprezentačního mužstva. Jeho třiatřicetitisícovou kapacitu domácí příznivci zaplnili ze třetiny.

První poločas začali boleslavští hráči zakřiknutě a deset minut čelili soupeřově nadšené ofenzívě a dvěma obrovským příležitostem. V dalším průběhu však soupeře přehrávali kombinační hrou, ale nadějné příležitosti gólově nezúročili. Neuspěl dvakrát Golgol Mebrahtu, Magera ani Kalabiška. V závěru poločasu Boleslav podržel Diviš zlikvidováním velké Hasaniho šance.

V nástupu do druhého poločasu se ve zmatcích před makedonskou brankou neprosadili Chramosta s Magerou a nebezpečný protiútok zastavil Hůlka podražením Hasaniho, za což byl vyloučen ze hry. Oslabená Boleslav se dlouho neubránila.
V 68. minutě jasnou ofsajdovou situaci pustil asistent rozhodčího Belski a nabídnutou situaci využil Junior ke vstřelení vedoucího gólu - 1:0.
V 74. minutě Juniorův ostrý centr z pravé strany u bližší tyče rázně usměrnil do boleslavské sítě Hasani - 2:0.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Pauschek, Kúdela, Hůlka, Fleišman - Jánoš, Rada - Vukadinovič, Magera (83. Takács), Kalabiška - Golgol Mebrahtu (46. Chramosta, 59. Keresteš).

Sestava FK Shkëndija 79 Tetov: Zahov - Todorovski, Cuculi, Bejtulai, Demiri - Vujčič, Alimi (66. Juffo) - Radeski (46. Taipi), Hasani, Junior - Ibraimi (81. Imeri).

Góly: 68. Junior, 74. Hasani

ŽK: Todorovski

ČK: 52. Hůlka

Rozhodčí: Kuchim - Belski, Hodin (všichni z Kazachstánu)

Diváků: 10 000

Fanshop banner