Prvenství na příbramském turnaji neobhájili
Klub

Prvenství na příbramském turnaji neobhájili

Redakce

Starší dorostenci FK Mladá Boleslav U19 se v sobotu 23. července 2016 zúčastnili 20. ročníku turnaje Jaroslava Starky mladšího v Příbrami. Po výhře nad Táborskem a prohrou s Příbramí prvenství z loňského roku neobhájili.

Turnajová utkání se hrála na přírodním trávníku příbramského hřiště u Litavky ve zkrácené časové podobě 2x40 minut. „Všem organizátorům příbramského turnaje a především panu Nováčkovi patří poděkování," uvedl Adrian Vizingr, asistent trenéra FK Mladá Boleslav U19 a zároveň i sekretář úseku mládeže FK Mladá Boleslav, a dodal: „Naše družstvo obě turnajová utkání odehrála bezprostředně po týdenním soustředění v Lánově u Vrchlabí, kde jsme v hotelu Harmonie měli velice dobré podmínky pro trénování i regeneraci. Celému hotelovému kolektivu děkujeme za perfektní spolupráci."

Sobota 23. července 2016 dopoledne: FC MAS Táborsko U19 - FK Mladá Boleslav U19 0:4 (0:2)
Boleslavští v utkání se soupeřem z II. dorostenecké ligy potvrdili roli favorita a jasně zvítězili. V prvním poločase se nejprve prosadil po rohového kopu hlavou Šimon. Druhý gól po rychlém protiútoku a spolupráci Komárka s Balogem vstřelil Jakub Novák. V druhém poločase třetí gól přidal Machů po centru Daniela Nováka a skóre uzavřel Daniel Novák po Vejrově přihrávce.

Sestava FK Mladá Boleslav U19 v I. poločase: Vrána - Najman, Drobný, Komma, Balog - Komárek, Koubský - Procházka, Jakub Novák, David Novák (5. Daniel Novák) - Šimon (22. Rudzan).
Sestava FK Mladá Boleslav U19 v II. poločase: Vrána - Krčmář, Najman, Klíma, Rudzan - Machů, Komma - Jakub Novák, Vejr, Balog - Daniel Novák.

Branky: Šimon, Jakub Novák, Machů, Daniel Novák.

Sobota 23. července 2016 odpoledne: 1. FK Příbram U19 - FK Mladá Boleslav U19 4:1 (3:1)
Soupeř z I. dorostenecké ligy nekompromisně trestal chyby v boleslavské obranné fázi. Poprvé Příbramští skórovali po snadném zisku míče na polovině hřiště následnou střelou k tyči. Druhým gólem zvýšili své vedení po rychlé akci přes pravou stranu boleslavské obrany. A když střelou po odraženém míči zvýšili na 3:0, vypadalo to s boleslavskými ambicemi hodně zle. Před poločasovou pauzou snížil Machů z pokutového kopu. Ve druhém poločase se hrál vyrovnaný fotbal s nadějnými příležitostmi na obou stranách. Boleslavské neproměnili Vejr a Machů, na druhé straně příbramský střelec trefil břevno. Těsně před koncem Příbramští využili nepřesnou rozehrávku boleslavských obránců ke vstřelení čtvrtého gólu.

Sestava FK Mladá Boleslav U19 v I. poločase: Zeman - Krčmář, Drobný, Klíma, Rudzan -Komárek, Koubský - Procházka, Machů, Daniel Novák - Vejr.
Sestava FK Mladá Boleslav U19 v II. poločase: Zeman - Krčmář, Drobný (62. Komma), Klíma, Rudzan - Koubský, Komárek - Jakub Novák (60. Najman), Machů, Daniel Novák - Vejr (60. Balog).

Jediný gól FK MB U19: Machů

Fanshop banner