Zaslouženě porazili libereckého soupeře
Klub

Zaslouženě porazili libereckého soupeře

Redakce

V letním přípravném utkání, které patří do programu Memoriálu Vlastislava Marečka, si boleslavští sedmnáctiletí dorostenci poradili s libereckými vrstevníky a porazili je jasně o tři góly.

V prvním poločase se Boleslavští prezentovali povedenou hrou a gólovými příležitostmi, z nichž proměnili pouze jednu.
V 8. minutě po Majerově rohovém kopu Kuchařovu hlavičku vyrazil brankář Hnízdil reflexivně k noze Kalabise, jehož zakončení směřovalo do brankáře a třetí dorážku, tentokrát od Kuchaře, zblokovali liberečtí obránci. V 19. minutě po hezké kombinaci středem hřiště se řítil sám na libereckého brankáře Pour, ale zakončení mu nevyšlo a brankář Hnízdil se opět radoval, jak podržel svůj tým. Ve 21. minutě Provazník zatáhl míč po levé straně a z jeho centru Pour v pozici uvnitř libereckého vápna v jasné gólové šanci přestřelil branku.
Ve 25. minutě rychlý útok založil Provazník a ve správný okamžik přihrál nabíhajícímu Majerovi, který střelou přes brankáře otevřel skóre utkání - 1:0.
Ve 30. minutě po Horákově krásné nahrávce Čech v plném běhu bez přípravy odcentroval přes celou šířku branky a Moravčíkovo zakončení skončilo na pravé liberecké tyči.

Druhý poločas začali Boleslavští navýšením svého vedení.
Ve 42. minutě Provazník svoji individuální akci korunoval nádhernou střelou, ke které se odhodlal kousek před pokutovým území - 2:0.
V 64. minutě po Milnerově přetaženém centru vracel Moravčík od vzdálenější tyče míč před branku na Majera a ten pohotovou střelou z jedné překvapil libereckého brankáře, který pouze přihlížel, jak míč putuje do jeho branky - 3:0.

V 70. minutě v závěru hezké svižné boleslavské akce Gombášův centr našel před brankou volného Poura, ale ten podobně jako v prvním poločase z jasné gólové šance přestřelil.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík: „Jedním z cílů letošní sezony pro tým U17 je postup ze základní skupiny Memoriálu Vlastislava Marečka. Proto jsme k utkání s Libercem přistupovali s maximální vážností a celý tým chtěl vstoupit do této soutěže vítězně. První poločas byl z naší strany velmi povedený. Soupeře jsme přehrávali hlavně v poslední třetině hřiště, kde jsme si vytvořili několik brankových příležitostí. Hráči vyhrávali většinu osobních soubojů a získávali odražené míče. Soupeře jsme pustili pouze do jedné velké šance, když jsme zaspali při obranné standardní situaci. Druhý poločas již nebyl z naší strany herně tak povedený. Po rychlé druhé brance jsme polevili a začali být laxní a nepřesní v přihrávkách. Zbytečně jsme ztráceli míče a soupeře pustili více do hry. V závěru utkání jsme hru opět zpřesnili, přidali třetí branku a utkání dovedli zaslouženě do vítězného konce."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Barták - Zmij, Horák, Kuchař, Mrnka (75. Kučera) - Kalabis (50. Strouhal), Pour - Čech (50. Milner), Majer (65. Gombáš), Moravčík (65. Para) - Provazník (75. Vajgl).

Branky: 25. a 64. Majer, 42. Provazník

Rozhodčí: Kuka - Kern, Vaňousek

Diváků:80

Fanshop banner