Na čtvrtý pokus konečně vyhráli
Klub

Na čtvrtý pokus konečně vyhráli

Redakce

Ve čtvrtém přípravném utkání se boleslavští junioři dočkali prvního vítězství v letošní letní přípravě, když přehráli a přestříleli divizní mužstvo Kladna.

Do prvního poločasu vstoupili boleslavští junioři aktivně a snažili se o časté zakončení. Zejména šance Dohnalíka v 9. a 20. minutě i důrazná zakončení Koška v 7. minutě a Malpona ve 27. minutě si zasloužily gólové vyjádření. Nestalo se tak a skóre se pohnulo až přesně po půlhodině hry.
Ve 30. minutě individuální průnik Malpon završil nezištnou přihrávkou volnému Novotnému, který v zakončení nezklamal - 1:0.
Kladenští byli nebezpeční v rychlých brejcích a při standardních situacích, ale boleslavská obrana jim odolala a udržela po celé utkání čisté konto.

Ve druhém poločase Boleslavští navýšili své vedení dalšími dvěma góly a zaslouženě se radovali z výhry.
V 60. minutě Novotný zužitkoval svůj rychlý průnik z pravé strany, který završil křižnou střelou, jíž nedal kladenskému brankáři šanci - 2:0.
V 68. minutě kladenská obrana zastavila Malpona faulem uvnitř šestnáctky, ale s nařízenou penaltou Kühnel naložil lajdácky a branku přestřelil.
Pár minut před koncem třetí branku do kladenské sítě vstřelil střídající Benjamin, kterého uvolnil Zabilanský - 3:0.

Sestava FK Mladá Boleslav: Truksa - Malý, Glöckner, Lukeš - Novotný, Kühnel (71. Marek), Malpon (75. Ernesto), Travys Albina, Kořínek (65. Zabilanský) - Košek, Dohnalík (84. Benjamin).

Góly: 30. a 60. Novotný, 87. Benjamin

Fanshop banner