Boleslavští se poměří s Makedonci
Klub

Boleslavští se poměří s Makedonci

Redakce

Ve třetím předkole Evropské ligy se Boleslav dvakrát střetne s vítězem makedonského poháru FK Shkendija Tetovo, který ve druhém předkole vyřadil ázerbajdžánský tým Neftci Baku PFK.

O vyzývateli Mladé Boleslavi rozhodl jediný gól, který za 180 minut dvou utkání mezi makedonským a ázerbajdžánským klubem padl. Po prvním střetnutí Neftci Baku PFK - FK Shkendija Tetovo 0:0 v odvetě FK Shkendija Tetovo - Neftci Baku 1:0 jediný a tím pádem postupový gól dal ve 31. minutě Ibrahimi po přihrávce Todorovskiho. Ve vítězném domácím utkání hrál FK Shkendija Tetovo v sestavě: Zahov - Demiri, Cuculi, Bejtulai, Todorovski - Vujčič, Alimi (90. Victor Juffo), Junior, Hasani (90. Taipi), Radeski - Ibraimi (87. Plozani). Azerbájdžánský tým dohrával poslední čtvrthodinu bez Sikova, který byl v 72. minutě vyloučený po druhé žluté kartě (první obdržel ve 49. minutě).

FK Shkendija 79 Tetovo je makedonský fotbalový klub založený v roce 1979. Jeho domovem je páté největší makedonské město Tetovo s více než padesáti tisíci obyvatel nedaleko hranice s Kosovem. Gradski stadion má kapacitu patnáct tisíc míst. FK Shkendija v ročníku 2015-16 skončil v nejvyšší makedonské lize na druhém místě s pětibodovou ztrátou za mistrovským Vardar Skopje a získal makedonský pohár, když ve finále porazil Rabotnički Skopje 2:0.

První utkání třetího předkola Evropské ligy FK Shkendija Tetovo - FK Mladá Boleslav se hraje ve čtvrtek 28. července 2016 na hřišti makedonského týmu, odveta v Mladé Boleslavi je na programu ve čtvrtek 4. srpna 2016.

Fanshop banner