Tureckého protivníka porazili gólem v poslední minutě
Klub

Tureckého protivníka porazili gólem v poslední minutě

Redakce

Třetím boleslavským soupeřem v přípravném duelu na rakouském soustředění byl ve čtvrtečním nepříjemně dusném podvečeru 21. července na trávníku Dana Arény ve Windischgarstenu turecký prvoligový Bursaspor.

První poločas začali Boleslavští aktivně a hned v úvodní minutě kopali roh, který Turci snadno ubránili. Ve 3. minutě první nebezpečný atak Bursasporu zastavil až Diviš. V 6. minutě turecký centr zleva proletěl neškodně boleslavským brankovištěm. V 8. minutě boleslavský trestný kop z boku šestnáctky rozehrál Rada a v malém vápně neuspěl Kúdela. V 15. minutě Magera křížnou ranou minul soupeřovu branku. O tři minuty později po Valentově střele druhý boleslavský roh skončil bez využití. Ve 21. minutě po spolupráci s Magerou běžel Chramosta sám proti soupeřově brance, ale gólmana neprostřelil. Následoval okamžitý turecký protiútok, jenž vyvrcholil povedenou střelou z hranice vápna a výtečným Divišovým zákrokem.
Ve 24. minutě Kurtulusův centr z levé strany propadl ve shluku bránících hráčů do boleslavské branky - 1:0.
Ve 27. minutě se ve finále boleslavského kombinačního útoku ocitl Magera sám před brankářem, který jeho zakončení srazil do rohu. Valenta ho rozehrál přesně do brankářovy náruče. Ve 30. minutě turecký střelec křížnou střelou minul Divišovu branku. Ve 31. minutě Vukadinovičův centr hlavou usměrnil Kalabiška a gólmanem vyražený míč napálil Valenta z rohu malého vápna nepřesně. Ve 32. minutě po nepřesné spolupráci Fleišmana s Douglasem se Turci dostali k zakončení, ale jejich střelec netrefil Divišovu branku. V závěru poločasu Boleslavští otočili vývoj utkání v necelých pěti minutách.
Ve 35. minutě boleslavský kombinační útok vyvrcholil Radovým průnikem do soupeřovy šestnáctky, kde jej obránce podrazil a nařízenou penaltu Magera jistou ranou proměnil ve vyrovnání - 1:1.
Ve 39. minutě utekl po pravé straně Vukadinovič, jehož prudký přízemní centr turecký gólman nezachytil a Kalabiška snadno z pár kroků do prázdné branky doklepl na 1:2.

Ve 43. minutě Rada přihrál Magerovi, ten poslal do šance Chramostu, kterého však včas vyběhnuvší gólman vychytal.

Ve druhém poločase byli Boleslavští většinu času aktivnější a především přesnější a jistější v kombinaci. Vynutili si několik rohových kopů, které však ke skórování nevyužili. V 58. minutě turecký brankář výtečným zákrokem vyrazil Golgolovu bombu a o dvě minuty později Kalabiška těsně minul branku. V 65. minutě pěknou kombinační akci zakončil opět Magera povedenou ranou, ze které však byl pouze roh bez dalšího využití. V 56. minutě založil boleslavský útok stoper Hůlka přes Mageru, jenž vyslal do úniku Golgola, který se sice zbavil kličkou obou stoperů, ale gólmana neprostřelil. V 60. minutě po spolupráci Magery s Golgolem netrefil Vukadinovič z necelých patnácti metrů branku. V 73. minutě po přihrávce Vukadinoviče skóroval Kalabiška, ale sudí gól neuznal kvůli střelcově ofsajdovém postavení. Boleslavskou neschopnost proměnit několik nadějných příležitostí soupeř potrestal.
V 81. minutě centr z pravé strany Bakis usměrnil hlavou k pravé tyči tak přesně, že se boleslavský gólman Diviš natahoval marně - 2:2.
V 84. minutě po Radově pasu se Vukadinovič kličkou zbavil protihráče, ale dalšího nastřelil.
V poslední minutě se prosadili mladí náhradníci Boleslavi, po Klobásově přihrávce střelou bez přípravy dal vítězný gól Vodháněl - 2:3.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Pauschek, Kúdela, Douglas (46. Hůlka), Fleišman - Valenta (71. Takacs), Rada - Vukadinovič (85. Vodháněl), Magera (81. Klobása), Kalabiška (78. Přikryl) - Chramosta (46. Golgol Mebrahtu). Drobné zdravotní neduhy vyřadily už před utkáním ze hry Kyselu, Čmovše a Jánoše.

Góly: 24. Kurtulus, 81. Bakis - 35. Magera (z pokutového kopu), 39. Kalabiška, 90. Vodháněl.

Fanshop banner