Porazili tým z druhé německé bundesligy
Klub

Porazili tým z druhé německé bundesligy

Redakce

Druhým soupeřem boleslavských fotbalistů při rakouském soustředění byl v úterý 19. července na Homaninger stadionu v Bad Wimsbachu tým z druhé německé bundesligy 1. FC Heidenheim 1846. Zaslouženě vyhráli, když mu nastříleli tři góly.

První útok Boleslavští proměnili ve vedoucí gól a když později přidali další, tak většinu poločasu hru kontrolovali.
V 1. minutě Přikryl po levé straně pronikl do soupeřovy šestnáctky a téměř od koncové lajny přihrál před branku, kde Vukadinovič rázným zakončením akci gólově dokončil - 0:1.
Ve 3. minutě Boleslavští získali výhodu trestného kopu z levé strany, ale po Přikrylově centru byl německý brankář bez práce. Na druhé straně boleslavský stoper Douglas nedůraznou malou domů nabídl Heidenheimským příležitost, ale včas vyběhnuvší gólman Diviš první ránu vyrazil a druhou německý útočník poslal nad opuštěnou branku. Na konci úvodní čtvrthodinky boleslavské zdlouhavé obléhání soupeřova velkého vápna skončilo heidenheimským brejkem, který zastavili společným úsilím Hůlka s Douglasem. V 18. minutě po centru z pravé strany Přikryl uvnitř vápna nabil Radovi a ten přízemní ranou branku minul.
Ve 21. minutě za Takácsovou kolmicí vysprintoval Mebrahtu, kterého obránce zastavil faulem a pokutový kop proměnil jistě k levé tyči Rada - 0:2.
Po heidenheimském autovém vhazování soupeřovu akci zmařil až Diviš odvážným skokem pod útočníkovy nohy. V časovém rozmezí od 29. do 36. minuty zahrávali Boleslavští čtyři rohové kopy, ale německého brankáře pořádně neohrozili. Ve 40. minutě po heidenheimském trestňáku zmatky před boleslavskou brankou uťal odkopem Mebrahtu. O tři minuty později heidenheimský roh odhlavičkoval Hůlka a vzápětí získali roh Boleslavští po Mebrahtově střele, ovšem Radovi se centr od rohového praporku vůbec nepovedl.

V druhém poločase byla hra zpočátku vyrovnanější, než v prvním dějství, kdy měli více ze hry boleslavští fotbalisté. Po Klobásově střele se Mebrahtu neprosadil z malého vápna a získal pro Boleslav pouze roh. Potom se pár minut hrálo od vápna k vápnu, až v 56. minutě Heidenheimští získali roh, po jehož rozehrání jim však sudí odpískal útočný faul. V 60. minutě svižnou boleslavskou akci zakončil Chramosta přízemní střelou z úhlu, kterou gólman kryl. V 63. minutě se Přikryl sice uvolnil, ale centr se mu nepovedl a z okamžitého protiútoku Heidenheimští získali jen roh. O dvě minuty později se Heidenheim prosadil po pravé straně a tvrdou střelu Vejmola vyrazil na roh. V 68. minutě po Valentově trestném kopu Boleslav měla ještě výhodu rohu, ale nevyužila ho.
V 69. minutě další Valentův trestný kop od levé postranní lajny gólman pouze nohou vyrazil před sebe a Hůlka z pár metrů nekompromisní ranou zvýšil boleslavské vedení na 0:3.
V příštích minutách nejvíce heidenheimskou obranu proháněl čerstvý Chramosta. V 72. minutě se neprosadil individuálně středem, v 74. minutě jeho hlavičku po rohu zázračně vyrazil brankář a o minutu později po Fleišmanově centru vysoko soupeřovu branku překopl.
V 81. minutě po centru z pravé strany nekrytý útočník Heidenheimu Ben Halloran prostřelil Vejmolu - 1:3.
V závěrečných minutách povedenou boleslavskou kombinaci mohl zužitkovat Chramosta, ale gólman proti němu včas vyběhl a míč srazil na roh. V poslední minutě Fleišmanův trestňák usměrnil Chramosta patičkou nepřesně.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš (46. Vejmola) - Pauschek (46. Kúdela), Douglas (46. Čmovš), Hůlka, Keresteš (71. Fleišman) - Vukadinovič (46. Kalabiška), Takacs, Rada (46. Valenta), Přikryl (71. Vodháněl) - Mebrahtu (57. Chramosta), Klobása.

Góly: 81. Ben Halloran - 1. Vukadinovič, 21. Rada (z pokutového kopu), 69. Hůlka

Fanshop banner