První letní střetnutí prohráli
Klub

První letní střetnutí prohráli

Redakce

Úvodní z plánovaných letních přípravných utkání sedmnáctiletí mladší dorostenci prohráli s pardubickým soupeřem na hřišti v Srchu nejtěsnějším rozdílem jednoho gólu, když se jim herně nepovedl především první poločas.

V prvním poločase Boleslavští brzo inkasovali a po půlhodině hry prohrávali dokonce o dva góly.
V 9. minutě pardubičtí hráči získali odražený míč po špatné reakci boleslavského Pary, který tak umožnil soupeři odcentrovat před branku, kde nedůrazný Kuchař povolil jednomu z pardubických útočníků skórovat - 1:0.
V 18. minutě po nakrátko rozehraném rohu nastřelil pardubický hráč tyč boleslavské branky. Ve 28. minutě Majerův trestný kop ze strany hřiště Kuchař hlavičkou usměrnil jen kousek nad pardubickou branku. O tři minuty později Zmijovu nádhernou dalekonosnou střela pardubický brankář vyrazil na rohový kop.
Ve 32. minutě Boleslavští nevyužili svůj rohový kop a navíc umožnili soupeři rychlý protiútok, který vyvrcholil střelou podél brankáře Bartáka do boleslavské sítě - 2:0.

Do druhého poločasu se Boleslavští vrátili s téměř zcela jinou jedenáctkou, která ze tří šancí proměnila pouze jednu. V 51. minutě Provazník individuální akci, v níž se řítil sám na soupeřova brankáře, završil střelou nad branku. V 56. minutě se po špatné komunikaci srazili obránce Kučera s brankářem Hartychem, ale Pardubičtí nabídnutou šanci nevyužili a prázdnou branku netrefili.
V 60. minutě po Horákově krásném křížném míči Moravčík povedeně odcentroval před pardubickou branku a Bílek hlavou přehodil brankáře - 2:1.
V 70. minutě se po hezké kombinaci Kučery s Čechem ocitl v brankové příležitosti Provazník, ale jeho zakončení pardubický gólman vyrazil. V 80. minutě pardubický útočník v povedeném fotbalovém momentu přehrál oba středové boleslavské obránce, ovšem na brankáře Hartycha, jenž se blýskl výborným zákrokem, nevyzrál. V 85. minutě Hartych podběhl soupeřův rohový kopu, ale naštěstí pro boleslavský tým hlavičkoval pardubický útočník těsně nad odkrytou branku.

Boleslavský trenér Martin Mrvík ke spokojenosti moc důvodů neměl: „První poločas se nám hrubě nevydařil a hráče jsem v některých momentech nepoznával. Domácí byli ve všech parametrech lepší a zaslouženě poločas vyhráli dvoubrankovým rozdílem. Po přestávce druhá polovina hráčů přistoupila k utkání mnohem lépe a dokázala poločas vyhrát o jeden gól. Hra se v některých momentech zlepšila a vytvořili jsme si tři gólové šance. I přesto jsem viděl hodně momentů, na kterých musíme rychle zapracovat, jinak nebudeme vyhrávat s žádným soupeřem. Celkově bylo ve hře hodně nepřesností a taktických chyb. Vůbec jsme nedokázali vyhrávat odražené míče a soupeř byl ve většině osobních soubojů důraznější."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Barták (46. Hartych) - Zmij (46. Kučera), Kalabis (46. Le Chí), Kuchař (46. Horák), Mísař (46. Mrnka) - Bílek, Pour (46. Strouhal) - Para (46. Čech), Majer (46. Gombáš), Milner (46. Moravčík) - Vajgl (46. Provazník)

Branka FK MB U17: 60. Bílek

Diváků: 100

Fanshop banner