První letní porážka
Klub

První letní porážka

Redakce

V prvním utkání rakouského soustředění v sobotním podvečeru 16. července na trávníku Zora Arény v Bad Hallu boleslavští fotbalisté prohráli s maďarským prvoligovým týmem, když mu dva góly nabídli neuvěřitelnými kiksy v defenzívě.

V prvním poločase sice Boleslavští častěji drželi míč, ale maďarského brankáře zaměstnávali ojediněle. V 6. minutě po Radově faulu maďarský trestný kop z dvaceti metrů mířil do pravé šibenice boleslavské branky, odkud pozorný Šeda míč vyboxoval. Následnou maďarskou aktivitu zarazili sudí kvůli ofsajdu. Ve 13. minutě byli blízko skórování Boleslavští, když proti Magerovi vyběhl soupeřův brankář daleko před šestnáctku a po nezdařeném odkopu se k míči dostal Kalabiška, jenž z dálky netrefil opuštěnou branku.
V 19. minutě Radův trestný kop od pravé postranní lajny maďarský brankář vyboxoval k Jánošovi, kterému se střela z hranice pokutového území nepovedla. O minutu později Rada rozehrával další trestný kop, ale obloučkem za soupeřovu obranu našel Mageru v ofsajdu. Ve 23. minutě maďarský exekutor trestného kopu nastřelil hráčskou zeď a následný centr Šeda odvrátil. Ve 24. minutě první rohový kop utkání rozehrávali Maďaři, ale Boleslavští se mu snadno ubránili. Ve 29. minutě nedůrazné zakončení maďarského ataku z levé strany snadno zlikvidoval Šeda.
Ve 30. minutě za Radovou kolmicí vyrazil Chramosta, ale rozhodčí jej viděli v ofsajdu. Za chvíli Vukadinovičům centr nenašel před brankou spoluhráče. Ve 33. minutě Fleišman založil akci, v jejímž finále si Jánoš narazil s Magerou, ale zakončení mu obránce srazil na roh, kterému se Maďaři bez obtíží ubránili. Ve 37. minutě Rada výtečně uvolnil Chramostu, toho však protihráč vytlačil ze střelecké pozice a přihrávka před branku se mu nepovedla. Ve 41. minutě Vukadinovič vybojoval míč, který přihrál Kyselovi, ale z jeho přesné přihrávky se Jánoš neprosadil. Ve 43. minutě nadějná boleslavská akce skončila Chramostovým ofsajdem.

Druhý poločas začal závarem před boleslavskou brankou. Maďarský trestný kop ve 46. minutě Boleslavští přežili se štěstím.
Ve 49. minutě důrazný maďarský brankář byl u míče dříve než Chramosta a založil dlouhým odkopem protiútok. Boleslavský brankář Šeda na hranici vlastní šestnáctky tak dlouho přemýšlel, co udělá se skákavým míčem, až mu ho protihráč Makrai sebral a do opuštěné branky snadno skóroval - 1:0.
Boleslavští pokračovali v neefektivní kombinační hře a zanedlouho po dalším kiksu inkasovali podruhé.
V 58. minutě nepochopitelné nedorozumění ve středu obrany vyvrcholilo vyražením přízemní střely brankářem Šedou a faulem stopera Kúdely, které Gajdos potrestal proměněním pokutového kopu ve zvýšení maďarského vedení na 2:0.
Utkání se dohrávalo většinu zbylého času na polovině maďarského mužstva, ale s mizernou efektivitou boleslavských útočných akcí. Krátce po 60. minutě si Maďaři poradili s dvěma Radovými trestňáky. V 71. minutě po Vraštilově centru Klobásovo zakončení z pár metrů gólman chytil, v příští minutě Přikrylův centr usměrnil Valenta z malého vápna do nereagujícího brankáře. V 76. minutě maďarská defenzíva se štěstím přežila Přikrylův roh i jeho centr ze hry. V 84. minutě Přikrylovu přihrávku před maďarskou brankou netrefil Klobása.
V 86. minutě po dlouhém Kúdelově odkopu a přízemní spolupráci s Vodhánělem vnikl do soupeřova vápna Přikryl a ranou z úhlu zaskočil brankáře - 2:1.
V závěrečném boleslavském tlaku Radovu střelu obránce srazil na roh, který rozehrál Přikryl a hlavičkoval Čmovš nad maďarskou branku. Boleslavští tak v sedmém letním přípravném utkání poprvé prohráli a rakouské soustředění zahájili značně nepovedeně.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela (63. Vraštil), Kúdela, Hůlka (46. Čmovš), Fleišman - Jánoš (59. Takács), Rada - Vukadinovič (66. Přikryl), Magera (66. Valenta), Kalabiška (77. Vodháněl) - Chramosta (66. Klobása).

Sestava Puskas Akadémia FC: Pogacsics - Heffler, Tar (63. Fenyes), Spandler (78. Tóth), Forró (46. Nagy) - Zsidai (82. Lipcsei), Márkvárt (72. Óvári), Sándor (63. Szabó) - Molnár (46. Polonkai), Gajdos, Makrai (88. Péter)

Góly: 49. Makrai, 58. Gajdos (z pokutového kopu) - 86. Přikryl

ŽK: Magera, Rada

Fanshop banner