Milan Baroš po roce skončil v Boleslavi a přestoupil do Liberce
Klub

Milan Baroš po roce skončil v Boleslavi a přestoupil do Liberce

Redakce

Zkušený čtyřiatřicetiletý útočník Milan Baroš se rozhodl předčasně ukončit působení v Mladé Boleslavi, za kterou v uplynulém ročníku 2015-16 v jedenadvaceti ligových zápasech nastřílel šest gólů, a přestoupil do FC Slovan Liberec.

V červnu 2015 se Milan Baroš domluvil s vedením FK Mladá Boleslav na dvouleté smlouvě s trváním do konce června roku 2017 s oboustrannou možností v polovině její platnosti se z ní vyvázat, čehož hráč využil a rozhodl se změnit dres FK Mladá Boleslav za FC Slovan Liberec.
„Přestože jsme měli velký zájem na pokračování spolupráce, museli jsme bohužel akceptovat rozhodnutí agenta i hráče. Milanovi děkuji za jeho výbornou práci ve prospěch FK Mladá Boleslav v uplynulém soutěžním ročníku," prohlásil prezident mladoboleslavského fotbalu Josef Dufek.

Milan Baroš před působením v Mladé Boleslavi hrál za Baník Ostrava, anglické Liverpool, Aston Villa, Portsmouth, francouzský Olympique Lyon, turecké Galatasaray a Antalyaspor. Vyhrál s Liverpoolem Anglický ligový pohár a Ligu mistrů UEFA, s Portsmouthem Anglický pohár, s Lyonem francouzskou ligu i francouzský pohár, s Galatasaray tureckou ligu a s Mladou Boleslaví český pohár. V průběhu ročního angažmá v FK Mladá Boleslav nastoupil do jedenadvaceti utkání v české lize a do tří utkání českého poháru. V mladoboleslavském dresu dal šest ligových a tři pohárové góly. Je členem Klubu ligových kanonýrů s nastřílenými 120 ligovými góly. V české dospělé reprezentaci v 93 utkáních dal 41 gólů a získal bronzovou medaili na EURO 2004, kde byl s pěti góly nejlepším střelcem turnaje. „Děkuji za rok strávený v Mladé Boleslavi, děkuji fanouškům za podporu. Věřím, že v Liberci dostanu více prostoru, než v uplynulé sezóně v Boleslavi. Pro mě je teď hlavní, abych zůstal zdravý a mohl naplno pomoci Liberci," uvedl Milan Baroš.

Fanshop banner