Do Rakouska na soustředění odjelo dvaadvacet hráčů a tři brankáři
Klub

Do Rakouska na soustředění odjelo dvaadvacet hráčů a tři brankáři

Redakce

Při soustředění v Rakousku od 13. do 22. července tým FK Mladá Boleslav sehraje tři mezinárodní utkání. Generálkou před vstupem do mistrovské sezóny s předkolem Evropské ligy a úvodním kolem české ligy bude střetnutí s tureckým Bursasporem.

Ve středu 13. července ráno v sedm hodin odcestovala výprava FK Mladá Boleslav na rakouské soustředění, kterým vyvrcholí letošní letní příprava na mistrovskou podzimní sezónu roku 2016.
Do Rakouska odjeli brankáři Jan Šeda, Jakub Diviš, Luděk Vejmola a hráči Da Silva Douglas, Pavel Čmovš, Jiří Fleišman, Lukáš Hůlka, Jan Chramosta, Adam Jánoš, Jan Kalabiška, Miroslav Keresteš, Stanislav Klobása, Jan Kysela, Ondřej Kúdela, Lukáš Magera, Golgol Tedros Mebrahtu, Lukáš Pauschek, Roman Polom, Tomáš Přikryl, Jakub Rada, Ladislav Takács, Jiří Valenta, Miljan Vukadinovič, Lukáš Vraštil, Jan Vodháněl. V servisním týmu jsou hlavní trenér Karel Jarolím, jeho asistenti Boris Kočí, David Jarolím, Jiří Malík, Martin Třasák, lékař MUDr. Jan Nosek, fyzioterapeut Václav Kubíček, masér Jan Skoupý, kustod Pavel Uhlíř a vedoucí mužstva Vladimír Rosenberger.

Boleslavské fotbalisty při rakouském soustředění prověří tři zahraniční kluby z Maďarska, Německa a Turecka. Vedení FK Mladá Boleslav připravuje ze všech tří utkání streamované přímé video přenosy, o nichž budou zájemci podrobně informování v den konání na klubovém webu.
Po návratu, který je naplánovaný na pátek 22. července, boleslavské fotbalisty čeká ve čtvrtek 28. července první utkání třetího předkola Evropské ligy proti soupeři, o němž rozhodne losování ve švýcarském sídle UEFA v pátek 15. července, a v neděli 31. července utkání úvodního kola české ligy na domácím hřišti proti FC Slovan Liberec.

Program přípravných zápasů FK Mladá Boleslav při rakouském soustředění
sobota 16. července od 18 hodin v Bad Hallu: Puskas FC - FK Mladá Boleslav
úterý 19. července od 18 hodin v Bad Wimsbachu: 1. FC Heidenheim - FK Mladá Boleslav
čtvrtek 21. července od 18 hodin ve Windischgarstenu: Bursaspor - FK Mladá Boleslav

Prvním soupeřem na rakouském soustředění bude Puskas FC, což je fotbalový klub ze severomaďarského města Felcsút, který v letošním roce skončil na předposledním místě dvanáctičlenné maďarské nejvyšší OTP Bank Ligy.
Druhým soupeřem bude 1. FC Heidenheim, který se v uplynulém ročníku německé druhé bundesligy umístil na jedenáctém místě, když se pyšnil šestou nejlepší defenzívou této soutěže, a v německém poháru vypadl až ve čtvrtfinále po těsné prohře 2:3 s bundesligovou berlínskou Herthou. Město Heidenheim ležící na pomezí Bádenska-Württemberska a Bavorska je počtem obyvatel srovnatelné s Mladou Boleslaví.
Posledním protivníkem nejen rakouského soustředění, ale celé letní přípravy bude Bursaspor, klub ze čtvrtého největšího tureckého města Bursa s dvěma miliony lidí nejen turecké národnosti. V uplynulém ročníku skončil v turecké Süper lize jedenáctý. Do letošního léta v něm působil český reprezentační stoper Tomáš Sivok a do roku 2019 se mu upsal český reprezentační útočník Tomáš Necid. Za Bursaspor hraje maďarský reprezentant Balázs Dzsudzsák, slovenský reprezentant Miroslav Stoch a turecký reprezentační brankář Harun Tekin.

Fanshop banner