Jarolím převezme národní tým, ale z Boleslavi nepospíchá
Klub

Jarolím převezme národní tým, ale z Boleslavi nepospíchá

Redakce

V Mladé Boleslav vrcholí přípravy na předkolo Evropské ligy i na start do nového ročníku české ligy, zároveň však probíhají jednání, jak sladit působení trenéra Karla Jarolíma u ligového mužstva FK Mladá Boleslav i národního týmu Česka.

Trenér Karel Jarolím by rád pomohl mladoboleslavskému týmu do základní skupiny Evropské ligy a zároveň se postupně zapojil do práce u české reprezentace.
„S panem Peltou jsem mluvil až den před jednáním výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky. Nabídka je určitým oceněním mé dosavadní práce. Je poctou trénovat národní mužstvo a na druhou stranu i velká zodpovědnost."

Nabídku jste hned přijal, nebo o ní přemýšlel?
„V Boleslavi jsem dvaapůl roku a nyní připravujeme mužstvo na novou sezónu, kterou začneme předkolem Evropské ligy, takže jsem na nabídku okamžitě nekývl. Musel jsem o ní přemýšlet."

Co rozhodlo, že jste panu Peltovi kývl a na lavičku národního týmu usednete?
„Říkám si, že už toho mám hodně za sebou. Při předchozí první nabídce jsme se nedohodli, protože jsem cítil, že to ještě není ono, ale nyní už možná mám věk, abych to u nároďáku vyzkoušel. Samozřejmě je to pro mě velká výzva."

Jaká bude vaše další role v Boleslavi?
„Zkraje příštího týdne se o tom bude ještě jednat a byl bych rád, kdybych v Boleslavi ještě mohl pokračovat."

Cítíte se na zvládnutí obou rolí u klubu i nároďáku?
„Po celou sezónu by to asi nešlo, ale zkraje snad ano."

Fanshop banner