Trenér Jarolím měl ve středu jasno
Klub

Trenér Jarolím měl ve středu jasno

Redakce

Hlavní kouč FK Mladá Boleslav Karel Jarolím je plně soustředěný na práci s mužstvem, které dovedl ke květnovému zisku českého poháru. Mediálnímu tlaku, v němž je pasován na jednoho z kandidátů trenérského postu u české reprezentace, odolává s úsměvem.

Přestože boleslavský tým v letošní letní přípravě cestuje nejen za zápasy, ale i na tréninky mezi Benátkami nad Jizerou a Nymburkem, hlavní trenér Karel Jarolím je s jejím průběhem spokojený. Hráči jsou v pořádku, pouze Adam Jánoš je mimo ze zdravotních důvodů. „Je to škoda, potřebuji, aby hráči přípravu absolvovali kompletní," poznamenal Karel Jarolím. Jeho svěřenci zatím odehráli tři přípravné zápasy bez porážky. V benáteckém turnaji porazili Prešov 5:0 a remizovali s Teplicemi 0:0, když o vítěznou trofej přišli v penaltové loterii.
Třetím přípravným duelem bylo neoficiální superpohárové střetnutí letošních vítězů českého a slovenského poháru na čelákovickém hřišti. V něm Boleslav porazila Trenčín 2:1 po nevyrovnaném výkonu. „Odehráli jsme dva rozdílné poločasy. První měl skončit naším výraznějším vedením, než jenom dva nula, ve druhém jsme soupeři na gól sami přihráli a odstartovali jeho ofenzívu, a až teprve v závěru si zase byli schopní přihrávat," ohlédl se Karel Jarolím za třetím přípravným utkáním, ve kterém se první poločas premiérově v boleslavském dresu představil šestadvacetiletý ghanský útočník s australským pasem Tetrov Golgol Mebrahtu. „Ukázal, čím by mohl být přínosem. Je dravý, schopný podržet míč, ochotný pracovat pro mužstvo, do šancí se dostával a dal z nich dva góly," zhodnotil Karel Jarolím testovaného útočníka, jehož do Mladé Boleslavi přivedl David Jarolím zásluhou známosti s nizozemským manažerem, se kterým se zná z doby hráčské kariéry.

Samozřejmě po utkání FK Mladá Boleslav - FK AS Trenčín 2:1 se přítomní novináři vrhli na mladoboleslavského trenéra, aby se vyjádřil ke spekulacím o jeho působení u české reprezentace. „Takový zájem potěší, ale není to téma dne, se mnou nikdo nemluvil," řekl Karel Jarolím ve středu 29. června.

Po vítězství s Boleslaví v českém poháru jste připustil, že byste o případné nabídce přemýšlel, platí to stále?
„Kdo by o takové nabídce nepřemýšlel a já o ní můžu začít přemýšlet, až přijde konkrétní nabídka a ta nepřišla."

Vážně jste s nikým o tom nemluvil?
„Nemluvil."

A lákala by vás ta práce?
„To nevím, ještě jsem o tom nepřemýšlel."

Zvažoval jste, jak byste se vypořádal s rozdílem trenérské práce, která je v klubu a u reprezentace rozhodně jiná?
„Myslíte si, že potřebuji každodenní stres? Já zatím nevím, jak jiná to je práce, protože jsem si ji dosud nevyzkoušel, žádný nároďák jsem netrénoval a tak nemůžu porovnávat práci v klubu a u reprezentace."

Do kdy chcete mít jasno, zda budete pokračovat v Boleslavi, nebo přejdete k reprezentaci?
„Já mám jasno. Všechno běží, jak jsme se v Boleslavi dohodli..."

Fanshop banner