Boleslav těsně porazila vítěze slovenského poháru
Klub

Boleslav těsně porazila vítěze slovenského poháru

Redakce

Třetí utkání mladoboleslavské letní přípravy bylo střetnutím letošních vítězů českého a slovenského poháru. Neoficiální česko-slovenský superpohár se hrál v poslední červnové středě na hřišti v Čelákovicích a těsně ho vyhrála Boleslav.

V prvním poločase byli jasně lepší boleslavští fotbalisté a z mnoha vyložených příležitostí proměnili jenom dvě. Už v 1. minutě po chybné trenčínské rozehrávce se sám před trenčínským brankářem ocitl australský útočník v boleslavském dresu Mebrahtu, ale prováhal správný moment ke střele, kterou obránce zblokoval k Magerovi, jenž křížnou ranou trefil levou tyč soupeřovy branky. Tu o chvíli později střeleckým pokusem bez přípravy minul Kysela. V 5. minutě Trenčínští nevyužili rohový kop. Za dvě minuty Vukadinovič utekl po pravé straně, dobře odcentroval a Mebrahtu z metru netrefil branku. V 10. minutě Boleslavští nevyužili svůj první roh, ale o tři minuty později již vedli.
Ve 13. minutě si na hranici trenčínské šestnáctky Mebrahtu narazil míč s Magerou a svoji třetí šanci proměnil v první gól v boleslavském dresu - 1:0.
V 16. minutě Radův centr z trestného kopu Polom hlavou usměrnil těsně mimo. Ve 21. minutě si Magerův chytrý oblouček za soupeřovou obranou zpracoval Mebrahtu, ale pokus o lob brankář Šemrinec vystihl a stoprocentní gólovou šanci zmařil. Od 28. do 32. minuty si Trenčínští vynutili tři rohové kopy, ale všechny bez nebezpečné koncovky.
Ve 37. minutě Kysela poslal pasem po pravém křídle do brejku Mebrahta, jenž se zbavil dotírajícího protihráče a sólo proti Šemrincovi završil úspěšnou přízemní střelou - 2:0.
Ve 43. minutě nepozorný trenčínský Bero přihrál Mebrahtovi, který tentokrát sólo proti trenčínské brance neproměnil, neboť Šemrinec jeho zakončení se štěstím vyrazil. Ve 44. minutě si boleslavský gólman Šeda poradil s nebezpečnou Kaluovou ranou. V poslední minutě poločasu Kysela technickým obloučkem obehrál Šemrince vyběhnuvšího mimo šestnáctku, ale přihrávka spoluhráčům před opuštěnou branku se mu nepovedla.

V nástupu do druhého poločasu byli lepší trenčínští hráči. Přidali na pohybu a důslednosti v napadání boleslavské rozehrávky.
Ve 47. minutě za situace zavánějící ofsajdem proběhl středem boleslavské defenzívy Van Kessel a uvnitř šestnáctky před brankářem Divišem nezištně přihrál Kaluovi, jenž snadno snížil na 2:1.
Boleslavští na chvíli ztratili kombinační jistotu a opakovaně hasili nedůslednosti ve své defenzivní práci. V 53. minutě Rabiu obloučkem přes boleslavské obránce uvolnil Janga a tomu nevyšlo přehození Diviše, který úmysl trenčínského hráče vystihl. V 58. minutě stoper Hůlka přišel nečekaně snadno o míč a protiútok Trenčína vyvrcholil zmatky v boleslavské šestnáctce s finální střelou Bera do břevna. Po dvou minutách nepřesná Kayumova rozehrávka vybídla k sólu Kalua, kterého vychytal Diviš. V 62. minutě pro změnu hrubě chyboval Fleišman, naštěstí trenčínský centr proletěl napříč boleslavským brankovištěm bez škody. V 69. minutě Diksovu ránu Diviš vyrazil k Jangovi, který dostal míč do boleslavské branky z ofsajdové pozice a rozhodčí tak vyrovnávací gól správně neuznal. V 71. minutě Skovajsa z dálky o metr přestřelil Divišovu branku a trenčínská ofenzíva uvadla.
Závěrečnou čtvrthodinu byla ofenzivně aktivnější a nebezpečnější Boleslav, těsné vedení však nezvýraznila. Většinu útoků táhl po pravé straně aktivní Přikryl. V 82. minutě rozehrál roh a Kalabiška z dvaceti metrů netrefil branku. O minutu později Přikrylův přetažený centr zdárně hlavičkoval Baroš, který už radostí zvedal ruce nad hlavu, ale jeden z trenčínských obránců míč odvrátil z úrovně brankové čáry. Boleslavští však zůstali ve hře a po Fleišmanově přihrávce Chramosta netrefil branku. V 87. minutě Přikrylů centr před trenčínskou brankou nezpracoval Baroš. V 88. minutě Přikrylův přízemní centr brankář Šemrinec u bližší tyče lapil. V poslední minutě nejprve Přikryl z dvaceti metrů přestřelil, a když se míč vrátil do hry, v posledním boleslavském ataku po spolupráci s Houskou nepřesně na trenčínskou branku pálil Baroš.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Šeda - Kysela, Kúdela, Polom, Keresteš - Valenta, Rada - Vukadinovič, Magera, Fabián - Mebrahtu.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Diviš - Pauschek, Hůlka, Čmovš, Fleišman - Takács, Houska - Kayumov (63. Přikryl), Baroš, Kalabiška - Chramosta.

Sestava FK AS Trenčín: Šemrinec - Šulek, Kleščík, Skovajsa, Holúbek - Lawrence (84. Pedro) - Kalu (67. Jančo), Rabiu (67. Diks), Bero, Van Kessel - Janga (79. Bala).

Góly:13. a 37. Mebrahtu - 47. Kalu

ŽK: Bero

Rozhodčí: Berka - Pospíšil, Halek

Diváků: 250

Fanshop banner