Magera v roli manžela a otce si fotbal více užívá
Klub

Magera v roli manžela a otce si fotbal více užívá

Redakce

Podobně jako všichni hráči mladoboleslavského týmu i jejich kapitán Lukáš Magera si pochvaloval, že letošní nezvykle dlouhé volno mezi koncem starého a začátkem nového ročníku nahrálo skutečnému odpočinku po náročné fotbalové sezóně.

„Určitě bodlo všem, nejenom mně," vyjádřil mínění celé fotbalové kabiny. „Rok jsme makali, abychom postoupili do Evropy, což se nám podařilo a tak jsme si měsíc dovolené opravdu zasloužili." Boleslavští sice neuhájili bronzovou příčku v ligovém pořadí, kterou jim posledním zápasem vyfouknul Liberec, ovšem ziskem trofeje českého poháru MOL Cup 2016 si vysloužili nejen postup až do třetího předkola Evropské ligy, ale i úspěšné hodnocení uplynulého soutěžního ročníku 2015-16. Nebude snadné v novém ročníku nesporný sportovní úspěch zopakovat a naplnit tak očekávání fanoušků.
„Do nové sezóny jdeme se stejnými cíli, jako do předchozích, to znamená hrát o přední ligové příčky a kvalifikovat se do evropského poháru. Jsem rád, že změn v sestavě v létě nebylo moc. Odešli pouze Aleš Čermák s Jasminem Ščukem a na jejich posty vedení klubu přivedlo posily. Kluci, kteří přišli, určitě do týmu zapadnou. Už mají něco za sebou a mezi námi nemáme nikoho, kdo by si na druhé vyskakoval," míní Lukáš Magera, jenž ligový ročník 2015-16 považuje za jeden ze svých nejzdařilejších. Se čtrnácti góly, což byl jeho osobní rekord, byl třetím nejproduktivnějším ligovým kanonýrem. Bude těžké tuto střeleckou bilanci zopakovat? „Samozřejmě to bude těžké, nastřílet čtrnáct gólů v jednom ligovém ročníku byl bonus, který jsem nečekal, ale zároveň je také pravda, že těch gólů jsem mohl dát víc."
Lukáš Magera si pochvaluje, že jeho sportovní formě prospívá rodinná pohoda a čerstvé otcovství. „Prožívám skvělé období, v němž jsem se oženil, a vloni narozený syn nám každý den dělá radost. Poznal jsem, že když člověk počne dítě, tak se mu životní priority posunou úplně jinam, než je měl před tím. Rodiny si vážím víc, než jsem si dokázal představit. Dnes vím, že jsou důležitější věci, než fotbal, který jsem sice neodsunul na druhou kolej, ale hraji ho s větší lehkostí a více si ho užívám. Když jsem poznal svoji současnou manželku, změnila mé myšlení na stravování. Dříve jsem navštěvoval především různá káefcéčka a mekdonaldy, ale ona mně zásadně změnila jídelníček, což určitě přispělo k tomu, že jsem uplynulou sezónu měl tak vydařenou."
V polovině června začali mladoboleslavští fotbalisté přípravu na soutěžní ročník 2016-17, do něhož na konci července vstoupí nejprve prvním střetnutím třetího předkola Evropské ligy a teprve potom zápasem úvodního kola nejvyšší české ligy. Touhou fotbalistů, trenérů i jejich příznivců je probojovat se do základní skupiny Evropské ligy, kde tým FK Mladá Boleslav naposledy působil před deseti lety v podzimních sezónách 2006 a 2007. „Boleslav má mužstvo kvalitní na to, aby postoupilo do základní skupiny, ale hodně záleží, jaké budeme mít štěstí při losu." Dvojice soupeřů pro třetí předkolo Evropské ligy se losuje v pátek 15. července, čili v době, kdy budou mladoboleslavští fotbalisté dolaďovat herní formu na soustředění v Rakousku.
A co říká kapitán FK Mladá Boleslav tomu, že k dosavadním uchazečům o evropské poháry se mezi boleslavské konkurenty pravděpodobně posune i pražská Slavia usilovně posilující hráčský kádr? „Slavia vždycky vyhlašovala, že chce patřit mezi nejlepší v české lize a nyní s novým sponzorem má i finance, ale úspěch není jenom o penězích, aby byl tým úspěšný, musí si sednout fotbalově i lidsky a v tom bude hodně záležet také na trenérovi. Slavia posilováním dává najevo, že si myslí na přední příčky a že se s ní musí počítat. Určitě přispěje ke zkvalitnění české ligy," prohlásil Lukáš Magera.

Fanshop banner