V prvním letním přípravném zápase porazili Prešov
Klub

V prvním letním přípravném zápase porazili Prešov

Redakce

Semifinále benáteckého turnaje vyhráli Boleslavští výrazným rozdílem a postoupili tak do finále třetího ročníku turnaje O pohár starosty města Benátky nad Jizerou. Trenér Jarolím dal v prvním utkání letní přípravy příležitost dvěma brankářům a dvaceti hráčům.

První poločas měl jednostranný průběh. V první boleslavské šanci v 10. minutě Vukadinovič po rohu přestřelil prešovskou branku. V 18. minutě Radův trestný kop odhlavičkoval od prešovské branky Pellet. Potom tři po sobě následující příležitosti boleslavští fotbalisté proměnili a třemi góly tak rozhodli o osudu utkání.
Ve 25. minutě po centru z levé strany napálil Chramosta břevno a za hranici šestnáctky odražený míč získal Jánoš, jehož rána se od pravé tyče odrazila za záda prešovského gólmana Leškovského - 1:0.
Ve 27. minutě Kysela poslal do úniku po pravé straně Vukadinoviče, jehož ostrému centru pomohl prešovský obránce Dominik Jacko tísněný Barošem do Leškovského branky - 2:0.
Ve 31. minutě po spolupráci s Radou přesnou střelou skóroval Baroš - 3:0.

Ve 35. minutě Prešovští zaútočili po pravé straně a šanci jim zmařil brankář Šeda odvážným pádem pod Tubonemiho nohy. Ve 39. minutě z Barošova centru Jánoš vystřelil, ale tečovaný míč skončil rohovým kopem, který Boleslavští nevyužili. Dvě minuty před přestávkou Pelletův centr z pravé strany prosvištěl boleslavským brankovištěm bez škody pro Boleslav i bez užitku pro Prešov.

Do druhého poločasu oba trenéři kompletně vystřídali. Boleslavští si nadále udržovali herní převahu, kterou gólově zužitkoval Magera až v závěrečné čtvrthodině.
Ve 49. minutě Cicman přestřelil boleslavskou branku. Podobně se vedlo na druhé straně hřiště boleslavskému Přikrylovi v 56. minutě. Blízko gólu byla Boleslav v 60. minutě po Kerestešově centru, ale Valentovu hlavičku brankář Leškovský se štěstím vytlačil mimo brankovou konstrukci na roh.
V 76. minutě po narážečce s Kayumovem se před prešovskou brankou ocitl sám Magera a prostřelil gólmana - 4:0.
V závěrečné desetiminutovce se Prešovští marně pokoušeli o zmírnění prohry. V 80. minutě nevyužili dva rohové kopy, o tři minuty později Dávid Keresteš z dvaceti metrů minul boleslavskou branku a v 87. minutě Dupkalovo zakončení z úhlu rozvlnilo pouze boční síť za pravou tyčkou.
Těsně před koncem se Magera neprosadil v šanci, ale protože prešovský hráč v obranném zákroku zahrál rukou, nařídil sudí Pechanec penaltu, a tu Magera s jistotou proměnil - 5:0.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Šeda - Kysela, Čmovš, Kúdela, Fleišman - Jánoš, Rada - Vukadinovič, Baroš, Kalabiška - Chramosta.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Vejmola - Pauschek, Hůlka, Polom, Miroslav Keresteš - Houska, Valenta - Přikral, Magera, Kayumov - Klobása.

Sestava 1. FC Tatran Prešov v I. poločase: Leškovský - Pellet, Bartek, Luberta, Haladej - Micherda, Dominik Jacko - Straka, Macko, Hruška - Tubonemi.
Sestava 1. FC Tatran Prešov v II. poločase: Leškovský - Kačala, Patrik Jacko, Dzurik, Bujňak - Pellet (62. Krajovič), Dávid Keresteš - Cicman, Katona, Hirka - Sukisa.

Góly: 76. a 90. Magera (druhý z pokutového kopu), 25. Jánoš, 27. Vukadinovič, 31. Baroš

Rozhodčí: Pechanec - Kříž, Hanousek

Diváků: 350

Fanshop banner